Kaune „pričiupta" mokesčius slėpusi bendrovė

Viena Kauno įmonė, vengusi mokesčių, į valstybės biudžetą turės sumokėti beveik 200 tūkst. litų.

Kaune veikianti nekilnojamojo turto sandorių tarpininkavimu besiverčianti bendrovė, norėdama išvengti gyventojų pajamų mokesčio, socialinio draudimo įmokų bei įmokų į Garantinį fondą, su gyventojais sudarydavo individualios veiklos sutartis. Bendrovė 11 darbuotojų buvo priėmusi sudarydama su jais komercinio atstovavimo sutartis ir mokėjo jiems atlyginimus kaip už individualią veiklą.

Mokesčių inspekcijos specialistai nustatė, kad šių darbuotojų darbo pobūdis neatitiko individualios veiklos požymių, kuriems būdingas tęstinumas, ekonominės naudos siekimas, savarankiškumas. Išsiaiškinta, kad fizinių asmenų vykdyta veikla visiškai priklausė nuo bendrovės nustatytos darbo tvarkos, kiti požymiai darbo sutartyse taip pat liudijo, kad tarp darbuotojų ir darbdavio privalėjo būti įforminti darbo santykiai.

Minima bendrovė per metus fiziniams asmenims, įregistravusiems individualią veiklą, išmokėjo beveik 200 tūkst. litų pajamų, kurios savo esme atitinka darbo santykius.

Įmonė į valstybės biudžetą nesumokėjo daugiau nei 51 tūkst. litų gyventojų pajamų mokesčio, 408 litų įmokų į Garantinį fondą, neskaičiavo, nedeklaravo ir nesumokėjo per 65 tūkst. litų į Valstybinio socialinio draudimo ir sveikatos draudimo fondus. Be to, mokesčių mokėtojas privalės sumokėti beveik 50 tūkst. litų baudų ir delspinigių. 


Šiame straipsnyje: mokesčiaivengimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių