Kas paskelbs „žaliąją revoliuciją"?

„Žalioji" energija gali sumažinti kainų šuolį, tačiau alternatyvios energijos plėtra nejuda iš vietos. Apie tai Seime diskutavo valdžios atstovai, mokslininkai, pramonininkai bei žurnalistai, susirūpinę nepaliaujamai kylančiomis ir dar planuojamomis kelti energijos kainomis bei energetikos ateitimi šalyje. Diskusijos dalyviai, kalbėdami apie energijos kainų šuolius, pasiskirstė į dvi stovyklas: vieni išeitį matė atominėje energetikoje, kiti - jų buvo dauguma - ragino valdžios vyrus atsigręžti į alternatyvius energijos šaltinius. Aštriai kritikuota valstybės kainų nustatymo metodika energetikai ir valstybės teikiama milžiniška parama „LEO LT" bei strateginio mąstymo trūkumas. Kritikos sulaukė ir Vandens įstatymas, stabdantis hidroenergetikos plėtrą.
Seimo Ekonomikos komiteto narys Vaclovas Karbauskis pabrėžė du alternatyvios energijos privalumus, palyginti su tradicine: „Šaliai, neturinčiai savo naftos ir dujų - tai viena iš galimybių sumažinti priklausomybę nuo jų tiekėjų, o mūsų šalis teturi vienintelį. Be to ši energija yra švari, tad nekenkia gamtai", - sakė jis.
Diskusijos pabaigoje jos dalyviai priėjo vieningą išvadą, kad „žaliąją revoliuciją" turi daryti kiekvienas ja suinteresuotas - ir verslininkai, ir valdžios atstovai, ir žurnalistai bendromis pastangomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių