Karštinei pasidavę lietuviai auksą perka luitais

Aukso karštinė Lietuvoje pamažu įgauna pagreitį – bankai skaičiuoja dešimtimis kilogramų ir po keliasdešimt procentų augančius šio brangiojo metalo, praneša dienraštis Verslo žinios.

Oficialios statistikos, kiek šalyje veikiantys bankai parduoda aukso, nėra, tačiau akivaizdu, kad pardavimai auga kaip ant mielių.

Didžiausias lietuvių apetitas – aukso luitams.

Ūkio bankas (ŪB) suskaičiavo, kad aukso pardavimai šį ketvirtį, palyginti su praėjusiu, išaugo apie 20%, o, palyginti su pirmuoju ketvirčiu – 30%.

„Aukso perkama vis dažniau, nes tam turi įtakos neramumai finansų rinkose, be to, žmonės turi vis daugiau žinių apie auksą, jis nebelaikomas naujiena ar netradicine investavimo priemone“, – teigia Živilė Davodov, ŪB Privačios bankininkystės departamento direktorė.

ŪB ir „Snoras“ iš komercinių bankų fiziniu auksu prekiauja bene aktyviausiai, tuo tarpu didieji bankai, tokie kaip SEB ar „Swedbank“, investuotojams daugiausia siūlo su auksu susietas investicines priemones.



NAUJAUSI KOMENTARAI

A S T I K Ė

A S T I K Ė  portretas
INFORMACIJA NEPILNA. Neaišku, kur laikyti tuos aukso luitus. AR NEPADAUGĖS butų plėšimų, galvų nupjovimų, žmogžudysčių Absurdų šalyje , „valstybėje“ vardu L I E T U V A ? ?

sintautas

sintautas portretas
ir aš vyručiai užkasiau du kilus aukso kolektyviniame sode... Jis nei sudegs ,anei pavogs ir nesurudys.. O su ieškykliais nesuras ,nes labai giliai užkasiau ir izoliavau...vat...

vv

vv portretas
kazkur gi reikia pinigelius padeti... Kojines jau uzsipilde, bankai neapsikente indelininku eiliu, sumazino procentus vos ne iki 0, tai kur nest?
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių