Karšta vasara džiugina ledų gamintojus

Vasaros karščiai gaivina Lietuvos ledų rinką. Kiekvieną savaitę parduodama po kelis milijonus šio gaivinančio deserto porcijų.

Gamintojai sako, kad tokių puikių metų nebuvę jau gerą dešimtmetį. Esą jei ir rugpjūtis bus toks karštas, tai ledų rinka dar gerokai ūgtels. Menama, kad praėjusiais metais ledų prekyba buvo smukusi ketvirtadaliu.

Šį pavasarį gamintojai taip pat nebuvo optimistiški. Jie vylėsi bent jau to, kad ledų bus parduota ne mažiau, tačiau karšta liepa pranoko visus lūkesčius. Jau dabar ledų pardavimai šoktelėjo apie 15 proc. ir, anot gamintojų, kol kas augimas išlieka.

Bendrovės „Ingman ledai“ ceche kasdien darbuojasi trys pamainos, o įmonė kiekvieną savaitę parduoda daugiau kaip po milijoną porcijų ledų. Pasak verslininkų, tokių metų nebuvo jau gerą dešimtmetį.

„Esant tokiems karščiams, ledų sandėliuose beveik nereikia. Tik pagaminam, užgrūdinam ir pagal mūsų technologinį režimą dvi paras užgrūdinti ledai jau keliauja pirkėjams į šaldiklius. Spėjam gaminti ir esant tokiam pikui 99 proc. patenkinam poreikius“, – sakė bendrovės „Ingman ledai“ marketingo vadovė Vida Šukienė.

Tačiau padvigubėjus gaminimo tempams, senka žaliavų atsargos, tenka papildomai užsakyti ir gaminių pakuočių. Esą perkamiausi vaisiniai ledai, jie net trečdaliu populiaresni už grietininius.

Ledų kainos nuo šių metų sausio iki vasaros pradžios vidutiniškai buvo nukritusios 9 proc. Liepą gamintojai pradėjo didinti kainas, tad, lyginant su metų pradžia, šis desertas brangesnis 5 proc.

Tačiau verslininkai sako, kad kainų augimas nesusijęs su padidėjusia paklausa. Esą tam įtakos turėjo beveik penktadaliu pabrangusios kakavos ir pieno produktų žaliavos kainos. Teigiami pokyčiai stebimi ne vien vidaus rinkoje.

„Šiai dienai eksportas stipriai šovė į viršų. Pavyzdžiui, tokioje šalyje kaip Vokietija šiai dienai rinkoje turime 45 proc. padidėjimą, lyginant su praėjusiais metais“, – sakė įmonės „Vikeda“ generalinė direktorė Jurgita Radzevičiūtė.

Pasak ledų gamintojų, jei rugpjūtį karščiai išsilaikys, tai ledų rinka ūgtels dar mažiausiai dešimčia procentų.


Šiame straipsnyje: ledailedų pardavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių