Karas Gruzijos vyndarių nesužlugdė

Lietuva iš Gruzijos daugiausia importuoja gėrimų ir vaisių. Šio verslo atstovai tikina, kad nepaisant įsiplieskusio konflikto, gruziniško vyno ir mineralinio vandens parduotuvėse nepristigsime.

„Dėl kovinių veiksmų Gruzijoje ir iki šiol vystančių neramumų šalyje produkcijos gamyba nenukentėjo, nes vynai „Talisman" gaminami ne konflikto zonoje. Susprogdinto geležinkelio ruožas įtakos mūsų partnerių tiekimo sistemai taip pat neturi. Tačiau rusai kontroliuoja pagrindinį automobilių kelią per Gruziją, todėl tenka naudotis kitais aplinkiniais keliais, dirba ir Poti uostas. Todėl tikimės, kad produkcijos tiekimui tai neatsilieps", - sakė Tomas Kynas, vynus „Talisman" į Lietuvą importuojančios bendrovės „L. I.O.N. gėrimai" direktorius.

Pasak jo, kol kas sunku kalbėti apie Gruzijos įmonių finansinius nuostolius. Aktualiausia problema dabar - grėsmė žmonių gyvybėms. „Finansiniai nuostoliai vis tiek bus, laukia daug atstatomųjų darbų visoje šalyje ir geriausia parama tokiu atveju - garantuotas ir stabilus verslas", - pasirengęs toliau bendradarbiauti su gruzinais T.Kynas.

Iš Gruzijos į Lietuvą prekes importuojantys verslininkai kol kas sakosi tiekimo sutrikimų nepatyrę, be to, net jei atsirastų trukdžių, yra sukaupę atsargų.

„Mes gavome produkcijos siuntą prieš pat įvykius Gruzijoje, tad kol kas prekių netrūksta. Be to, esame tarptautinė kompanija, tad ir užsakymai vykdomi viso tinklo mastu, ne per Rusiją, tad nemanome, kad galėtų būti kokių sutrikimų", - sakė bendrovės „Pernok Ricard Lietuva", importuojančios Gruzijos vynų daryklų „Tamada" bei „Old Tbilisi" produkciją, atstovė.

Garsiojo mineralinio vandens „Borjomi" Lietuvoje taipogi neturėtų pristigti. Šį vandenį į Lietuvą vežančios bendrovės „Accuratus" vadovas Audrius Jurgulis tikino, kad šiuo metu nėra jokių tiekimo problemų.

„Kadangi visuomet palaikome tam tikrą kiekį atsargų nenumatytam atvejui, šiuo metu Vilniaus sandėliuose bei dar kelyje esančios produkcijos užteks visoms trims Baltijos šalims iki to laiko, kol padėtis Gruzijoje stabilizuosis", - dienraščiui sakė A.Jurgulis.

Pasak jo, karinių veiksmų metu Boržomi slėnyje esančios trys mineralinio vandens gamyklos nenukentėjo ir toliau sėkmingai veikia. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių