Kandidatė į Kainų komisijos vadovus žada derinti verslo ir vartotojų interesus

Kandidatė į Kainų komisijos vadovo postą Ryšių reguliavimo tarnybos (RRT) direktoriaus pavaduotoja Diana Korsakaitė teigia sieksianti suderinti verslo ir vartotojų interesus.

“Aš manau, kad tai yra iššūkis - suderinti visų interesus - tiek valstybinius, tiek privačius, bet dar didesnis iššūkis - suderinti verslo ir vartotojų interesus. Ir man regis, kad komisijos, kaip nepriklausomo reguliuotojo, pagrindinis vaidmuo ir bus pasiekti tų visuotinių arba universalių vartotojų interesų tenkinimą, neskriaudžiant verslo interesus", - pirmadienį po susitikimo su prezidente Dalia Grybauskaite žurnalistams sakė D.Korsakaitė.

Pasak jos, pirmoji jos užduotis, dirbant Kainų komisijoje, bus susipažinti su šia sritimi iš vidaus.

"Šiandien aš šį sektorių pažįstu tiek, kiek būtų galima susipažinti iš viešai prieinamų dokumentų, taip pat tiek, kiek šis sektorius yra infrastruktūros sektorius, kadangi aš pati ateinu iš infrastruktūros sektoriaus", - kalbėjo ji.

Jos nuomone, visi komisijos reguliuojami sektoriai patiria problemų.

"Man atrodo, kad visi sektoriai yra maždaug vienodai problemiški tiek, kiek reguliuotojui yra suteikta kompetencijų, nes reguliuotojas turi maždaug tiek pat kompetencijų ir elektros, ir dujų sektoriuje, šiek tiek mažiau šilumos sektoriuje, ir mažiausia reguliuotojo kompetencija yra transporto ir vandens sektoriuose", - teigė ji.

D.Korsakaitės tvirtinimu, pakeitimai Kainų komisijoje būtų susiję su ES direktyvų perkėlimu, tačiau apie konkretesnius pakeitimus ji nenorėjo kalbėti.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį pasirašė dekretą, kuriuo teikia Seimui tvirtinti D.Korsakaitės kandidatūrą į Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos pirmininko pareigas.

Prezidentės atstovas spaudai Linas Balsys teigė, kad Kainų komisijai tenka labai svarbūs uždaviniai, garantuojant, kad tiek elektros energijos, tiek šilumos, tiek dujų kainos atitiktų žmonių lūkesčius ir interesus.

35-erių D.Korsakaitė RRT dirba nuo 2002-ųjų, iki tol nuo 1999-ųjų, kai baigė verslo vadybos ir administravimo studijas Vilniaus universitete, ji pastarajame dėstė strateginį planavimą, įmonių ekonomiką ir įmonių finansų analizę.

Nuo pernai gruodžio 7 dienos, Seimui iš Kainų komisijos vadovų atleidus Virgilijų Poderį, komisijai laikinai vadovauja jo pavaduotojas Danas Janulionis.

Kainų komisijos pirmininką prezidento teikimu skiria Seimas.


Šiame straipsnyje: Korsakaitė

NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių