Kandidatas į Lietuvos banko vadovus: profesionalams turi būti gerai atlyginama

Seimui pristatytas Prezidentės Dalios Grybauskaitės pasirinktas kandidatas į Lietuvos banko vadovus Vitas Vasiliauskas.

Kitą savaitę jis turėtų sulaukti parlamentarų pritarimo, kadangi ketvirtadienį surengto pristatymo metu neatsirado Seimo narių, kritikavusių tokį valstybės vadovės pasirinkimą.

Seimo nutarime dėl V.Vasiliausko skyrimo Lietuvis banko valdybos pirmininku numatyta, kad jis įsigalioja nuo šių metų balandžio 16 dienos.

„Prezidentė tiki, kad teikiamas kandidatas atitinka visus aukštus šioms pareigoms keliamus reikalavimus“, - sakė valstybės vadovės patarėjas Nerijus Udrėnas.

37 metų V.Vasiliauskas turi teisininko išsilavinimą, baigė Vilniaus universiteto teisės fakultetą, vėliau tapęs socialiniu mokslų daktaru. Jis dirbo Valstybinėje mokesčių inspekcijoje, Finansų ministerijoje, buvo finansų viceministras, kai ministerijai vadovavo D.Grybauskaitė.

Be to, V.Vasiliauskas 2009 metų pavasarį vadovavo D.Grybauskaitės prezidento rinkimų štabui.

Paklaustas apie tai, koks turėtų būti Lietuvos banko valdybos pirmininko atlyginimas, V.Vasiliauskas atsakė: „Seimo prerogatyva nustatyti įstatyminį atlyginimo pagrindimą. Bet mano asmenine nuomone, profesionalams turi būti gerai atlyginama už darbą“.

Ligšiolinis Lietuvos banko valdytojas Reinoldijus Šarkinas iki krizės gaudavo 27 tūkstančių litų atlyginimą iki mokesčių, tačiau pastaruoju metu pats yra pusės algos atsisakęs.

Gruodžio pabaigoje Seimas dabartinio Lietuvos banko valdybos pirmininko R.Šarkino kadenciją pratęsė iki balandžio 15 dienos.

Valstybės vadovė savo dekrete pasiūlė laikinai pavesti R.Šarkinui toliau eiti pareigas, kol bus rastas naujas pirmininkas, tačiau nenurodė datos. Balandžio 15-osios terminas pasiūlytas Seime.

R.Šarkinas Lietuvos banko valdybai vadovavo nuo 1996 metų.

Lietuvos banko valdybos pirmininką penkeriems metams skiria ir atleidžia Seimas prezidento teikimu.



NAUJAUSI KOMENTARAI

lubos godumui

lubos godumui portretas
Oriai pragyventi ir sukaupti turto uztenka brutto 10 000 LT/men atlyginimo. O kai eina kalba apie kitas aukstumas, tuomet turima omeny daugiau arklio jegu Lexusuose ir pan. Egzistuoja ir kiti motyvaciniai mechanizmai be dideliu pinigu. Ir is vis ligota visuomene bei ligoti darbuotojai, jei juos gyvenime tik pinigai motyvuoti sugeba.

p

p portretas
Na štai kažkam 27000 o kažkam 650. Ar taip mes kada nors išmoksime dalintis? Vargu.

666

666 portretas
matot kaip vagys prabilo . pirmiausia tai turi but mokama nedaug ir didele garbe kad dirbai savo saliai ir jai padejai , o vagys tik pinigu nori
VISI KOMENTARAI 23

Galerijos

Daugiau straipsnių