„Kalnapilio“ alui - sidabro medalis

Alaus daryklos „Kalnapilis“ alus „7.30“ Pasaulio alaus taurės konkurse JAV savo kategorijoje „German - Style Heller Bock/Maibock“ įveikė 24 konkurentus iš viso pasaulio ir laimėjo sidabro medalį.

Aštuntą kartą vykęs elitinis konkursas sutraukė aludarius iš 6 pasaulio kontinentų. Tai – didžiausias iš visame pasaulyje rengiamų alaus konkursų.

Aludarių asociacijos, organizuojančios Pasaulio alaus taurę, prezidentas Čarlis Papazianas teigia, jog šiame konkurse varžosi geriausi iš geriausių, o juos vertina kompetentingiausi alaus žinovai: „Aludaris, šiame konkurse laimėjęs medalį, gali didžiuodamasis sakyti, kad jo išvirtas alus yra geriausias savo kategorijoje pasaulyje“.

Alaus industrijos olimpinėmis žaidynėmis vadinama Pasaulio alaus taurė šiais metais dalyvių skaičiumi pranoko visus iki šiol vykusius pasaulio alaus konkursus: 45 pasaulio šalis nuo Australijos ir Italijos iki Islandijos ir Japonijos atstovavo 642 alaus daryklos, kurios konkursui pateikė net 3300 alaus rūšių.

„Džiaugiamės, kad „Kalnapilio“ alus „7.30“ dar kartą įvertintas tarptautiniu mastu. Tai labai reikšmingas apdovanojimas ir didelis mūsų darbo pripažinimas, rodantis jog kurdami savo alų einame teisingu keliu. Malonu pasiekti dar vieną prestižinį pasaulinį laimėjimą, kuris verčia dar labiau pasitempti ir judėti pirmyn kuriant naujas ir tobulinant senas alaus rūšis“,- sako Ričardas Barakūnas, „Kalnapilio–Tauro grupės“ (KTG) vyriausiasis aludaris.

R. Barakūnui garbingą Pasaulio taurės alaus medalį įteikė Franciska Sirtl, praėjusių metų pabaigoje tapusi pirmąją Bavarijos alaus karaliene. KTG vyriausiasis aludaris šventinės vakarienės metu taip pat turėjo progos susipažinti su vienu geriausių pasaulio gėrimų ekspertu ir Pasaulio Someljė čempionu Markuso Del Monego, kuris pasidalino alaus ir maisto derinimo paslaptimis.

Šiemet iškovotas medalis – ne pirmasis „Kalnapilio“ apdovanojimas Pasaulio Alaus taurės konkurse, prieš keletą metų konkurse KTG jau yra pelniusi net 2 medalius. Šiemet tame pačiame konkurse aukso medalį iškovojo ir „Tauro“ alus su medumi. Taip pat Pasaulinės intelektinės nuosavybės organizacija KTG šiemet įteikė prestižinį, tarptautinį apdovanojimą už inovacijas 2009 metais.


Šiame straipsnyje: kalnapilisaluskonkursas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių