Kalėdų prekyba kol kas nedžiugina vežėjų

Prasidedanti kalėdinė prekyba kol kas nedžiugina vežėjų, kuriems šiuo metų laiku anksčiau augdavo užsakymų kiekiai - prekybininkai skubėdavo šventinėmis prekėmis papildyti sandėlius ir parduotuvių lentynas, pirmadienį rašo dienraštis "Verslo žinios".

"Tokiu metu anksčiau prekybos centrai ne tik kad būdavo apkabinėti blizgučiais, bet ir prekių srautai jau judėdavo. Šiandien krovinių gabenimas pardavėjams šiek tiek didesnis nei 2009 metais, tačiau nepalyginamas su 2008-2007-aisiais", - pažymi siuntų gabenimo bendrovės "DPD Lietuva" vadovas Vytautas Kudzys.

Jo teigimu, tai reiškia, kad arba vartojimas neatsigauna, arba prekybininkai krovinius suskubs gabenti tik gruodį, kai įvertins galimus pardavimus.

Pasak V.Kudzio, daugėja tik eksportui skirtų krovinių, šiek tiek daugiau gabenama užsienio interneto parduotuvėse įsigytų prekių.

"Kalėdinių vežimų nėra jau keletą metų. Krovinių pradeda daugėti nuo rugsėjo, tačiau nebėra tokio šuolio, koks būdavo anksčiau. Galbūt šventes stipriau pajunta tie, kurie specializuojasi gabenti buitinę techniką", - dėsto bendrovės "Vilktukas" savininkas Rimas Raščius.

Bendrovė šiuo metu daugiau gabena nedidelius krovinius, vykdydama skubius užsakymus.

"Šiemet mūsų tikslas gruodį parduoti ne mažiau kaip 2009 metais. Kilimo nesitikime, nes, palyginti su praėjusiais metais, apyvartų kritimas baigėsi tik spalio mėnesį", - sako "Lietkoopsąjungos" valdybos pirmininkas Robertas Miliauskas. Jis mano, kad vežėjams gruodį tradiciškai pašoksiantys pardavimai daugiau darbo neduos.

Kooperatyvų sąjunga turi logistus, kurie stengiasi naudoti savo transportą. Taip pat elgiasi ir pagrindiniai tiekėjai, taupantys kiekvieną centą.

"Kalėdoms rengiamės atsakingai, nes pirmuosius rinkos atsigavimo požymius pajutome nuo vasaros ir nuo tada rengiamės gruodžio prekybai. Paskutinę minutę prekių neužsakinėjame, nebent ko nors trūksta ir atvežami nedideli kiekiai", - aiškino "Topo centro" parduotuves valdančios įmonės "Topo grupės" komunikacijos vadovė Aurelija Rusteikienė. Jos teigimu, įmonė, palyginti su 2009 metais, tikisi 10 proc. didesnių gruodžio mėnesio pardavimų.


Šiame straipsnyje: vežėjaiKalėdos,

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių