Kaip iš Kauno išplauks mokesčiai

Esu Kauno miesto eilinis kirpėjas. Mokesčius moku pirkdamas verslo liudijimą. Šiais Drakono metais „nudžiugino“ ypatinga kaina – 2200 litų metams. Mažų kirpyklėlių kirpėjams tai yra didelis mokestis.

Žinoma, rašau ne tik paverkti ir pasiguosti, kad tai – didžiausias mokestis Lietuvoje kirpykloms, bet ir parodyti, kaip išplauks verslo liudijimo mokesčiai iš Kauno.

Kaune metams šis verslo liudijimas kainuoja 2200 Lt, Vilniuje – 1450 Lt, o Klaipėdoje – 1440 Lt.

Kaip žinote, perkant verslo liudijimą, galima rinktis – veikla tik Kaune, visoje Lietuvoje, išskyrus tam tikras savivaldybes, ir visoje Lietuvoje. Pažiūrėkite, kie kainuoja „verstis kirpyklomis“ visoje Lietuvoje, perkant verslo liudijimą Vilniuje. Ogi tik 1450 Lt. Skirtumas – 750 Lt, palyginti su Kaunu.

Valstybinė mokesčių inspekcija leidžia pirkti patentą Vilniuje verstis visoje Lietuvoje. Aš manau, kad gobšumas Kaunui atsirūgs.


Šiame straipsnyje: mokesčiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Vilnius

Vilnius  portretas
Kaunui nėra gyvenimo pavyzdys. Matomai Kaunas daugiau prasiskolinęs ES. Tam,kad atsipirktų verslo liudijimas ir minimas kirpėjas užsidirbtų minimumą jam į dieną reikia būtinai nukirpti du klientus. Tai aiškinu tik todėl,kad veslininkams visiškai neįdomu kai pensininkai bando protestuoti dėl mažinamų pensijų ir jų nepalaiko-nesolidarizuojasi.

taip

taip portretas
Kaip jau reikia apsikirpti turiu skambintis ir užsisakyti tik kitai ar dar kitai dienai arba reikia važiuoti į kirpyklą ir laukti valandą,per tą valandą kirpėja uždirba apie 100lt[aš kalbu apie vyrų kirpyklas] kirpėja dirba 8-9 val.tai per dieną uždirba apie 1000lt.ir dar verkia dėl patento?Kas galit užsiimkit šiuo verslu nes labai trūksta kirpyklų.Mane kerpa 10min. ir moku iki 20lt.

b

b portretas
betgi yra pasirinkimas: galima pirkti individualios veiklos pazyma ir moketi nuo deklaruotu mokesciu, galima pirkti ne Kaune. Pasirinkimas yra, ko cia verkslenti?
VISI KOMENTARAI 19

Galerijos

Daugiau straipsnių