Kaip išvengti buitinės technikos gedimų?

2012 m. beveik ketvirtadaliu mažiau pirkėjų kreipėsi dėl viryklių, skalbyklių ir šaldiklių garantinio aptarnavimo, palyginus su praėjusiais metais. Teigiamus pokyčius lėmė gerėjanti buitinės technikos kokybė ir atidesnis naudojimo instrukcijų skaitymas, rodo tyrimas.

 

Per šiuos metus daugiausia sumažėjo viryklių garantinio remonto atvejų – užfiksuota 30 proc. mažiau gedimų negu praėjusiais metais. Ketvirtadaliu mažiau „BEKO“ pirkėjų kreipėsi dėl skalbyklių garantinio aptarnavimo, 19 proc. – dėl šaldiklių.

„Buitinei technikai įprastai suteikiama dvejų metų garantija, vadinasi, šiais metais taisėme 2010-2012 m. parduotus prietaisus. Dalis gaminių yra ankstesnių metų pardavimo, tačiau pagal pastarųjų metų tendenciją pastebime, kad buitinės technikos kokybė iš tiesų gerėja“, – sakė „AG Service“ vadovė Kristina Pangonienė.

Garantinio remonto statistiką mažina ir atidžiau naudojimo instrukciją skaitantys pirkėjai – įsigydami naują buitinę techniką, jie iš anksto yra įspėjami apie galimus pavojus ir prašomi išsamiai susipažinti su prietaiso naudojimo taisyklėmis.

„Pavyzdžiui, žmonės retai susimąsto, kad šaldytuvo sklandžiam darbui svarbi aplinkos temperatūra. Prasidėjus šalčiams, pirmiausia reikėtų pasirūpinti lauko virtuvėse ir nešildomose ar svyruojančios temperatūros patalpose laikomais šaldytuvais. Kita vertus, šaldytuvai ir šaldikliai su bešerkšne (ang. „No Frost“) sistema gali dirbti ir prie 15 laipsnių šalčio“, – teigė serviso vadovė.

Pasak K. Pangonienės, per pastaruosius metus garantinio remonto atvejų nesumažėjo vienintelėje šaldytuvų kategorijoje: „Rimčiausias pavojus šaldytuvams kyla vasarą, esant aukštai oro temperatūrai. Tokiais atvejais dažniausia daroma žmonių klaida – minusinės šaldytuvo temperatūros didinimas. Tai didžiausias smūgis šaldytuvo kompresoriui.“

Kitos pagrindinės priežastys, lemiančios buitinės technikos gedimus, susijusios su įtampos svyravimais. Tai ypač aktualu elektrinėms viryklėms ir skalbyklėms, kurioms būtinas įžeminimas. Prietaisas taip pat gali sutrikti dėl netinkamo vandens spaudimo ar užsikimšusios kanalizacijos.

Pagal atlikto tyrimo rezultatus, šiemet padaugėjo ir negarantinio aptarnavimo atvejų dėl stichinių nelaimių. Garantinis remontas nebegalioja buitinei technikai, sugadintai dėl žaibo iškrovų, audrų ir kitų gamtos įvykių sukeltų įtampos svyravimų. Pasak serviso atstovės, dabar nuo tokių atvejų galima apsisaugoti pirkimo vietoje įsigyjant buitinės technikos draudimą.

 


Šiame straipsnyje: buitinė technika

NAUJAUSI KOMENTARAI

nusisneka totaliai

nusisneka totaliai portretas
per krize 2010 -2012 m zmones paprasciausiai daug maziau pirko tos buitines technikos,nes vyko kubiliaus ,,taupymo' vajus ir nebuvo uz ka pirkti
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių