Kainų komisiją, RRT ir Valstybinę energetikos inspekciją ketinama sujungti iki rugpjūčio

Vyriausybė šią savaitę ketina svarstyti Energetikos ministerijos parengtą nutarimo projektą, kuriuo numatoma nuo nuo rugpjūčio 1 dienos sujungti Valstybinę kainų ir energetikos kontrolės komisiją, Valstybinę energetikos inspekciją ir Ryšių reguliavimo tarnybą (RRT).

Nauja institucija turėtų reguliuoti tarifus, valdyti santykius tarp rinkos dalyvių ir vartotojų, užsiimti technine rinkos priežiūra, užtikrinti prieigą prie viešos infrastruktūros. Ji būtų įsteigta Vyriausybės ir atskaitinga Seimui, ją valdytų penkerių metų kadencijai skiriamas pirmininkas ir taryba, pirmadienį rašo dienraštis "Verslo žinios".

Anot Energetikos ministerijos, tai leistų valstybei per metus sutaupyti apie 10 mln. litų biudžeto lėšų, būtų labiau suderinta reguliavimo sistema įvairiuose sektoriuose, sumažėtų administracinė našta verslui.

"Pati idėja teisinga, racionali. Ji visiškai atitinka tai, kas vyksta visose mažose ES valstybėse, kur reguliavimo institucijos sutelkiamos ir vienoje institucijoje vykdomas tiek techninis, tiek ekonominis reguliavimas ir infrastruktūrų reguliavimas", - teigė Valstybinės kainų ir energetikos kontrolės komisijos vadovė Diana Korsakaitė.

Tuo tarpu Lietuvos pramonininkų konfederacija (LPK) skeptiškai vertina įstaigų sujungimo planus ir jau dėl to kreipėsi į Energetikos ministeriją.

"Šitas klausimas absoliučiai nėra derinamas su visuomeninėmis organizacijomis, tokiomis kaip mūsų konfederacija. RRT pramonėje nėra tokia svarbi, kaip kad energetikos sektorių reguliuojanti Kainų komisija, kuri reguliuoja kainodaros principus", - sakė LPK Energetikos komiteto pirmininko pavaduotojas Pijus Ralys.

Pasak jo, visų trijų bendrovių funkcijos skirtingos - viena reguliuoja energetikos kainas, kita - užtikrina gerą techninį stovį energetikos sektoriuje, o trečia - ryšius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių