Kai pinigų reikia labiau nei aukso papuošalų

Lietuvos gyventojus slegia didėjanti skolų našta. Kreditų biuro „Creditinfo” duomenimis, vasarį gyventojų pradelsti įsiskolinimai išaugo 90 mln. litų ir siekė 1,4 mlrd. litų.

Rinkoje atsiranda paslaugos, kurios gali padėti spręsti trumpalaikes finansines problemas, neklimpstant į dar didesnes skolas. Viena tokių - aukso supirkimas paštu. Beveik kiekvienuose namuose yra aukso dirbinių - papuošalų, monetų, laikrodžių ar kitų daugiau ar mažiau vertingų daiktų, kuriuos galima parduoti.

Tauriųjų metalų pardavimas rinkoje yra susijęs su šiokia tokia rizika. Iki šiol norintys parduoti aukso dirbinius turėjo patys juos nešti supirkėjams, saugoti, rodyti specialistams, derėtis ir pan. Dabar dirbinius privatūs asmenys gali siųsti paštu, apdraustuose, saugiuose vokuose. Šią paslaugą teikiantys verslininkai pastebi, jog taip parduoti auksą yra saugiau. Ir ne tik dėl kriminogeninės padėties. Paštu atsiųstų auksinių dirbinių svorį ir prabą jie nustato ne patys, bet perduoda valstybės įmonės „Lietuvos prabavimo rūmai“ specialistams, todėl nelieka abejonių dėl vertinimo objektyvumo. Paslaugą teikia bendrovė „Aukso ekspertai”.

Populiaru užsienyje

JAV, Vakarų Europoje ir Skandinavijos šalyse aukso pardavimas paštu yra plačiai paplitęs. Žmogus gali parduoti savo aukso dirbinius neišeidamas iš namų, o siunčiamas auksas apdraudžiamas. Lietuvoje siunčiami aukso dirbiniai apdraudžiami 500 eurų suma.

Norinčiajam parduoti aukso dirbinius tereikia internetu, sms žinute ar telefonu užsisakyti specialų nemokamą saugųjį voką. Jame per DPD kurjerį dirbiniai išsiunčiami superkančiai bendrovei. Interneto svetainėje, klientų zonoje, galima sužinoti, kaip įvertintas auksas, pamatyti savo dirbinių nuotraukas, svorį, sužinoti, kiek už juos bus sumokėta. Pinigai pervedami į parduodančiojo sąskaitą banke per 24 val. po įvertinimo.

Objektyvus vertinimas

„Svorio ir prabos nustatymą perdavę valstybės įmonės „Lietuvos prabavimo rūmai“ specialistams galime garantuoti, kad už aukso dirbinius žmonės gaus sąžiningą kainą”, - sakė bendrovės vadovas Aivaras Docius.

Superkant aukso gaminius yra mokama tik už juose esantį grynąjį auksą. Tiksliai nustačius dirbinio svorį ir prabą pardavėjas gali būti tikras, kad jam bus sumokėta tikrai tiek, kiek iš tiesų vertas jo auksas.

Aukso kainas „Ausko ekspertai” viešai skelbia savo svetainėje internete. „Padėtis aukso rinkoje šiuo metu yra palanki parduoti, nes jo kaina dabar yra beveik tris kartus didesnė nei prieš  kelerius metus”, - pastebėjo A.Docius.

Kartais žmonės net nepagalvoja, kad pinigų gali gauti pardavę namuose esančius aukso dirbinus, užuot skolinęsi. Manantiems, kad auksas yra gera investicija, ekspertai pataria verčiau įsigyti investicinio, 999,9 prabos aukso.

Teikia nemokamas paslaugas

Supirkdami auksą visoje Lietuvoje „Aukso ekspertai”  naudojasi pašto paslaugomis, nekuria supirktuvių tinklo, jiems nereikia nuomotis patalpų, samdyti daug darbuotojų, todėl parduodantiems auksą bendrovė gali teikti nemokamas papildomas paslaugas - siuntimo, kurjerio, siunčiamų dirbinių draudimo, jų svorio bei prabos nustatymo. „Aukso ekspertai” bendradarbiauja su If draudimu, DPD kurjerių kompanija ir VĮ „Lietuvos prabavimo rūmai”.

„Parduoti auksą paštu yra paprasta ir patogu. Žmogus gali bet kada, jam tinkamu laiku išsikviesti kurjerį. Specialus vokas, į kurį jis sudės dirbinius, yra apdraustas 500 eurų suma.  Jei siunčiamų dirbinių vertė didesnė, patariame užsisakyti du ar daugiau vokų. Saugųjį voką galima atidaryti tik vieną kartą, todėl iš karto pastebėtume, jei jis buvo pažeistas. Toks pardavimo būdas yra visiškai konfidencialus ir prieinamas visiems gyventojams, nesvarbu kokiame Lietuvos kampelyje jie bebūtų”, - pasakojo A.Docius.


Šiame straipsnyje: creditinfo

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių