Kada įvyks lūžis Lietuvos energetikoje?

Grįžti į straipsnį

Kęstas

Kęstas portretas
Konservatorių problemos energetikoje Matome, kad sujudo konservatoriai su propagandiniais straipsniais skalūnų dujų gamybos Lietuvoje naudai. Stebimės, kad neseniai motiną vogti privertęs ir gėdingai atsistatydinęs buvęs ministras Kreivys pasisakė. Tik politika, nieko naujo. Juokiamės, kad Šedbaras pasisakė apie tą pačią politiką, kaip ir Kreivys. Bet pastebime, kad Šedbaras tiesiai šviesiai, kaimiškai, parašė apie tariamą naudą visiems, kas pasirašys sutartis, ir atnešė žinių iš tariamų specialistų burnų. Todėl panagrinėkime jo rašinėlį plačiau. _Specialistų teigimu, minėtos cheminės medžiagos neužterš nei vandens, nei žemės, nes mes jas naudojame kasdien, jos nekenksmingos aplinkai, tuo labiau, kad jas žvalgytojai privalės surinkti ir utilizuoti [1]._ Paklauskime, jei tos medžiagos yra reikalingos mūsų organizmui, kaip vanduo ir oras, jei jos neužteršia nei vandens, nei žemės, nei dangaus, jei angelai tiesiog jose maudosi, tai kam jas tada reikia surinkti ir utilizuoti? Juk žinome, kad to užteršto vandens kiekiai yra didžiuliai. Gal žvalgytojai turi pernelyg daug pinigų? Beje, angelams kliūva daug, nes ištrūkusios dujos teršia orą. _Per milijoną skalūnų gavybos gręžinių turinčioje JAV per visą istoriją būta pavienių atvejų, kad kažkas netikėto nutiko, tačiau ten dujos, lyginant su Europa, atpigo perpus._ Pasidomėkime, kas tai per pavieniai atvejai, kuo jie žymūs, jei visas skalūnų skaldymas buvo daromas su pienu ir medum? Mums aišku, kad realybė yra ne tokia šviesi. Ju žinome, kad technika, kuri visą dujų gamybos darbą atlieka, yra sunki ir jos būna daug. Kur buvo kaimas, ten skalūninių dujų gavyba padaro pramoninę zoną. Greitai išmala kelius, sukelia daug dulkių. Sulūžta dažnai. Todėl tų labai naudingų anot S.Šedbaro jūsų sveikatai skysčių atsitiktiniai, nepageidaujami, išsiliejimai yra dažni. Patenka į geriamą vandenį. Žmonės, kurie užplūsta dirbti į tas vietoves, kur vyksta dujų gavyba, yra svetimi. Tie žmonės nesidomi jūsų gražiu slėniu. Jie ten įrengia tvenkinius tiems atliekų skysčiams saugoti. Jie dingsta taip greitai, kad vagonėliuose lieka neišgerta dar šilta kava, kai dujų kaina nukrenta tiek, kad gavyba toliau šioje vietoje nebeapsimoka. Daugiau apie tai - Google paieškoje surašant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

kol

kol portretas
pažaliavę drums vandenį ir kol bus jais tikinčių, tol lūžio energetikoje nebus.

Energetika

Energetika portretas
seniai sulaužyta,daugiau lūžių nebereikia

nu

nu portretas
a nafig reikia dvigubai brangesnes energetines pseudonepriklausomybes???

premjeras

premjeras portretas
gal labiau tiktu ne ''zodis'' luzis, o totalus krachas?seneliai tuoj negales moket uz paslaugas energetiku...juos ka is butu ismus visus? visai lietuvai jau galas, tai koks skirtumas kokie luziai kur bus?

Balys

Balys portretas
Bene pirmąkartą skaitytojai sužinojo, kokie būtent yra Lietuvos energijos poreikiai — pusė šildymui, o kita pusė dalijasi tarp elektros energijos generavimo ir transporto. Tai kada žinome poreikius, tada jau turime ieškoti kelių kaip juos patenkinti.

vidma

vidma portretas
kas cia pradzia reklamines kompanijos skalunu dujom !? O gal smekla atomines elektrines vil prisikelia kaip sfinksas:DDDD

666

666 portretas
jokio lūžio nebus , seimas ir prezidentūra su europos sajunga kaip dirbo mafijai taip ir dirbs . Nebent bus išrastas labai naudingas elektros gaminimo būdas , bet mafija uždėjusi saugiklius kad elektros kainos vistiek išliktu aukštos

Galerijos

Daugiau straipsnių