Ką pirmiausiai įsigyja didžiųjų loterijų laimėtojai?

Penktadalis loterijų laimėtojų Didžiojoje Britanijoje ir išlošę „aukso puodą“ nemeta darbo, o vienas trečdalis investuoja į sūkurinę vonią, rodo pirmadienį paskelbti apklausos rezultatai.

3 tūkst. žmonių, kurie pernakt tapo milijonieriais, apklausa parodė, kad 59 proc. laimėtojų iš karto įteikia pareiškimus išeiti iš darbo, o 19 proc. dirba toliau. 31 proc. vėliau dirba nemokamą savanorišką darbą.

Mėgstamiausia loterijos laimingųjų atostogų vieta yra Jungtinės Valstijos, o mėgstamiausias automobilis - „Audi“, tačiau apklausa taip pat parodė, kad dideli laimėjimai smarkiai paveikia ir šeimas bei draugus.

Nacionalinė loterija šią analizę paskelbė ta proga, kad nuo jos įsteigimo Britanijoje 1994 metais milijonieriais jau tapo 3 tūkst. lošėjų.

Apklausa rodo, kad laimėtojai pasidalijo turtu su vaikais, kitais giminaičiais ir draugais, tad papildomai dar atsirado 3 780 milijonierių.

Vienas pirmųjų pirkinių išlošus „aukso puodą“ būna naujas namas - Britanijos loterijos milijonieriai jų nusipirko 7 958 - ir naujas automobilis - jų iš salonų nupirkta 17 190.

Tačiau laimėtojai taip pat įsteigė ar parėmė 900 Britanijoje esančių kompanijų, kuriose dirba iš viso 3 195 žmonės.

Beveik visi naujieji milijonieriai savo pinigus leidžia Britanijoje - tik 2 proc. laimėjimų yra leidžiami užsienyje.
Laimėtojų išlaidos į britų ekonomiką įliejo beveik 750 mln. svarų ir generavo daugiau kaip 500 mln. svarų mokesčių.

Vienas studijos rengėjų Andy Loganas iš prognozių ir konsultavimo kompanijos „Oxford Economics“ sakė: „Laimėjimo poveikis paplinta daug toliau ir plačiau, nei tikėjomės“.

„Jis ne tik pakeičia draugų ir giminaičių gyvenimą - ... kiekvienas laimėjimas daro apčiuopiamą poveikį JK ekonomikai, ypač dėl to, kad tiek daug jo išleidžiama JK. Kiekvieno laimėjimo naudojimo efektas nuvilnija per esamą kartą ir, labai dažnai, būsimą“, - pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

as

as portretas
As tai tanka nusipirkciau...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių