Juodasis NT bendrovių skolininkų sąrašas

Lietuvos nekilnojamojo turto agentūrų asociacijai priklausančios nekilnojamojo turto (NT) bendrovės nuo šiol dalinsis duomenų baze apie nepatikimus partnerius - tiek juridinius, tiek fizinius asmenis, kurie neatsiskaito už NT tarpininkavimo paslaugas.

Asociacija sukūrė ir įdiegė įmonių ir asmenų skolininkų duomenų bazę internete. Duomenų bazė asociacijos interneto puslapyje yra laisvai prieinama visiems nariams ir jų NT brokeriams, turintiems asociacijos nario pažymėjimą.

Prisijungus prie duomenų bazės, puslapyje matyti glausta informacija apie skolininką - įmonės pavadinimas ir kodas ar asmens vardas, pavardė, gimimo metai bei apie skolininką pranešusi įmonė. Dėl detalesnės informacijos galima susisiekti su pačia apie skolininką pranešusia NT bendrove.

Pasak asociacijos direktorės Inos Gocentienės, nekilnojamojo turto bendroves jau seniai vargino piktybiškai nemokantys klientai: „Būdavo taip, kad vienai nekilnojamojo turto bendrovei skolinga įmonė ar asmuo toliau sėkmingai naudodavosi kitos nekilnojamojo turto paslaugas teikiančios įmonės paslaugomis ir vėl likdavo skolinga už suteiktas paslaugas. Norėdami užkirsti kelią tokiems nesąžiningiems klientams, sukūrėme duomenų bazę. Informacijos, kuri apie tokius atvejus sklisdavo iš lūpų į lūpas, nebeužteko, norint užtikrinti sklandų asociacijos narių darbą."

Už nepatikimųjų klientų patekimą į „juodąjį" sąrašą bus atsakingi NT bendrovių vadovai. Informacija apie skolininkus bus atnaujinama kas tris mėnesius. Šiuo metu duomenų bazėje jau yra sukaupta informacijos apie 150 skolininkų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių