J.Neverovičius: su „Rosatom“ atstovais nesusitikau

Energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius teigia nesusitikęs su Rusijos valstybinės energetikos bendrovės „Rosatom“, kurios valdoma Vokietijos įmonė „Nukem“ įgyvendina milijardinės vertės Ignalinos atominės elektrinės (IAE) uždarymo projektus, atstovais.

Energetikos ministras trečiadienį aiškino nežinąs, ar „Rosatom“ atstovai, konkrečiai jos antrinės įmonės “Rusatom Overseas” viceprezidentas Aleksandras Mertenas, siekė su juo susitikti: „Nieko man apie tai nežinoma“.

„Nekomentuosiu tokių dalykų, nes mes nieko nekvietėm“, - atsakė J.Neverovičius paklaustas, ar Energetikos ministerija kvietė „Rosatom“ atstovus.

Tuo metu „Rosatom“ antradienį pranešė, jog A.Merteno vizitas Lietuvoje buvo suderintas su Energetikos ministerija.

Tačiau Energetikos ministerija trečiadienio vakarą BNS pranešė, jog jokio kvietimo konsultacijoms su „Rosatom“ nėra siuntusi.

J.Neverovičius nekomentavo ir „Rosatom“ noro prisidėti prie naujos atominės jėgainės statybos: „Niekaip nevertinu, dabar svarstome strategiją (Nacionalinę energetikos strategiją - BNS) ir neužsiiminėjame kitų įmonių kažkokiais norais ir pageidavimais“.

„Rosatom“ viceprezidentas A.Mertenas praėjusią savaitę susitiko su Lietuvos premjeru Algirdu Butkevičiumi ir Seimo pirmininku Vydu Gedvilu.

Rusijos valstybinio koncerno „Rosatom“ įmonė „Atomstroyeksport“ valdo „Nukem“ 100 proc. akcijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių