JAV skolų banga - itin arti Lietuvos

Jungtinių Valstijų politikų vienokių ar kitokių sprendimų dėl šalies skolinimosi limito didinimo, kad būtų sumažintas valstybės biudžeto deficitas, pasekmes pajus ir Lietuvos gyventojai, ketvirtadienį rašo dienraštis "Lietuvos žinios".

Investuotojų asociacijos valdybos narys, finansų analitikas Vytautas Plunksnis neabejoja, kad tas, kuris mano, kad įvykiai Amerikoje nedaro įtakos Lietuvai, labai klysta.

"Dabar toks metas, kai verta būti atsargesniems investuojant ir labiau pasverti sprendimus. Jeigu žmogus investavo turėdamas ilgalaikį planą, o ne siekdamas spekuliuoti, jam turbūt dabar neverta nieko keisti, nes teigiamų ir neigiamų naujienų rinkose būna kiekvieną savaitę. Dažnai parduodantis turimą investicijų portfelį žmogus tikrai pablogintų savo finansinius rezultatus tiek dėl komisinių mokesčių, tiek dėl to, kad pasiduoda nepagrįstoms baimėms", - teigė V.Plunksnis.

Investicijų valdymo įmonių asociacijos prezidentas "DnB NORD investicijų valdymas" generalinis direktorius Šarūnas Ruzgys sako, kad dėl finansų krizės JAV gali nukentėti net patys saugiausi ir stabiliausi investicijų fondai. Jo nuomone, Lietuvoje su JAV akcijų rinka, ko gero, labiausiai susiję antrosios pakopos pensijų fondai, jų blogi veiklos rezultatai turėtų didžiausių politinių bei socialinių pasekmių krašte.

Bendrame visų antrosios pakopos pensijų fondų portfelyje investicijos į JAV ir Kanadą siekė apie 6,17 procento.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Liutauras

Liutauras portretas
As tai verciau noreciau pasiklausyti kokios Finastos ar rimtesniu investoriu kalbos. Nes Dnb Nordo investiciju darbo rezultatai - atsiprasau, bet grynas bulshitas.

TaigiTaigi

TaigiTaigi portretas
BABA visiems pensijų fondams - nejau jūsų Stašaitis taip ir neišmokino, kad tikėtis gyvent iš palūkanų - nesąmonė: NĖRA tokio lauko, kuriame pinigėlį pasodinus visas pinigų medis išaugs; krizė JAV - tai ne Petrikio bankrotas.

taigi

taigi portretas
to 1:tai jau taip,kokie jie specialistai,galima pagal rezultatus matyti,islindo is kanapiu ir specialistais motereles tapo.Jei ir ismanytu kazka,tai vistiek negaletu sakyti,banko valdytojai,mossad uz ju,neleistu tiesos sakyti,jiems reik patikliu vargsu zmoniu pritraukt,kad apgautu,kitaip nieko nesugeba.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių