JAV nesutariant dėl skolos limito doleris smunka

Tikimybė, kad JAV nesusitars dėl skolos limito padidinimo vis didėja dėl politikų nesusikalbėjimo. Šveicarijos frankas stiprėja dolerio atžvilgiu ir jau yra arti rekordinio lygio, Japonijos jena taip pat pasiekė 4 mėnesių aukštumas prieš dolerį. Euras pristabdė kilimą po to,kai Moody's sumažino Graikijos reitingą.

Tokijo sesijos metu doleris smuko rinkos dalyviams nesulaukiant sprendimų iš JAV vyriausybės dėl skolos limito padidinimo. Liko savaitė iki šio sprendimo galutinių rezultatų. Norint išvengti bankroto, JAV turės padidinti skolos limitą.

Daugelis investuotojų tiki, kad susitartimas tikrai bus pasiektas, bet progreso mažinant JAV išlaidas ir biudžeto deficitą nesimatymas rinkos dalyvius verčia jaustis nervingai.

Doleris smuko iki keturių mėnesių žemumų poroje su Japonijos jena iki 78,12 ir 0,6 procento prieš Šveicarijos franką iki 0,8132. Toks dolerio smukimas įtakojo stiprų Australijos dolerio kilimą.

Dėl neaiškios padėties Baltuosiuose rūmuose, šią savaitę turėsime penkias stresines dienas finansų rinkose - iki rugpjūčio 2 dienos, pabaigos termino didinant 14,3$ trilijono dolerių skolinimosi limitą.

Manoma, kad JAV išvengs bankroto, tačiau kreditingumo reitingo sumažinimas jau labai tikėtinas.


Šiame straipsnyje: doleriseuras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių