JAV energetikos milžinė žada bendradarbiauti su Lietuvos vyriausybe

Grįžti į straipsnį

kai kuriem politikam

kai kuriem politikam portretas
sakot pakenks gamtai ar tai reiskia ,kad isvaikys kurmius kaip ir vejo jegaines ,ar negausit otkatu is Dujotekanos .

Valys

Valys portretas
Politikai jau žino, kaimų bendruomenės žino. O kas paklaus ekspertų geologų ir kalnakasybos specialistų, kas paklaus geofizikų ir geochemikų ? Netgi nepadarius išsamesnės geologinės paieškos. Nejaugi vėl reiks kreiptis į L. Balsio žaliųjų instituto moteriškutes ?

valio

valio portretas
tik už skalūnines dujas.. Gazpromas su Dujotiekana tegul niuchina šliapas

vidma

vidma portretas
debile pazurek kas darosi statose kur dirba chevron. giluminio Geremo vandens neliko nes uzterstas ,o perka bambaliais is parduotuves . pazurek youtube prasvesk savo makaule

Kaunas

Kaunas portretas
atrodo, kad raudonai žali balsiai ir užsakomieji komentatoriai nekenčia atominės elektrinės, nekenčia skalūnų..., bel labai myli rusų energetikos monopolistus, na dar gal saulės ir vėjo įrenginius, kurie kelis kartus labiau nuolat tuštintų mūsų visų kišenes.

Valickas

Valickas portretas
Taip ir bus, kol apie gamtosaugą samprotaus žmogiukai, kurie to geriamo vandens (Geremo) lietuviškai parašyti neišmoko.

ruta

ruta portretas
Ne geologijos tarnyba , o NEPRIKLAUSOMI ekspertai , kurie ivertins zala gamtai po tokiu 'Chevron' cheminiu invaziju i zemes gelmes ! Pasitiketi Lietuvos 'specialistais' , butu trumparegiska , nes korumpuoti nieksai , apart pinigu nieko nemato !

privalo

privalo portretas
ka reiskia zada bendradarbiauti ?. privalo, jei turim ta vyriausybe.

...

... portretas
Neturm mes vyriausybės, turime tik Gazpromo klapčiukus slaptiems pasitarimams.

J

J portretas
Dabar turim GAZPROM-o klapčiukus ir tuoj turėsim CHEVRON-o klapčiukus. Nei vienai nei kitais nebus galima tikėt.

rutai

rutai portretas
panašu, kad uoliai karksėjai prieš atominę elektrinę, dabar darbuojies prieš skalūnus, kam dirbi?

Kęstas

Kęstas portretas
Konservatorių problemos energetikoje Sujudo konservatoriai su propagandiniais straipsniais skalūnų dujų gamybos Lietuvoje naudai. Neseniai motiną vogti privertęs ir gėdingai atsistatydinęs buvęs ministras Kreivys pasisakė. Tik politika, nieko naujo. Šedbaro pasisakyme svarbiausia ta pati pati politika, kaip ir Kreivio. Bet Šedbaras tiesiai šviesiai, kaimiškai parašė apie tariamą naudą visiems, kas pasirašys sutartis ir atnešė žinių iš tariamų specialistų burnų. Todėl panagrinėkime jo rašinėlį plačiau. _Specialistų teigimu, minėtos cheminės medžiagos neužterš nei vandens, nei žemės, nes mes jas naudojame kasdien, jos nekenksmingos aplinkai, tuo labiau, kad jas žvalgytojai privalės surinkti ir utilizuoti [1]._ Jei tos medžiagos yra reikalingos mūsų organizmui, kaip vanduo ir oras, jei jos neužterš nei vandens, nei žemės, nei dangaus, jei angelai tiesiog jose maudosi, tai kam jas tada reikia surinkti ir utilizuoti? Juk to užteršto vandens kiekiai yra didžiuliai. Gal žvalgytojai turi pernelyg daug pinigų? Ištrūkusios dujos teršia orą. _Per milijoną skalūnų gavybos gręžinių turinčioje JAV per visą istoriją būta pavienių atvejų, kad kažkas netikėto nutiko, tačiau ten dujos, lyginant su Europa, atpigo perpus._ Kas tai per pavieniai atvejai, kuo jie žymūs, jei viskas buvo daroma su pienu ir medum? Realybė yra ne tokia šviesi. Technika, kuri visą dujų gamybos darbą atlieka, yra sunki ir jos būna daug. Greitai išmala kelius, sukelia daug dulkių. Sulūžta dažnai. Todėl tų labai naudingų anot S.Šedbaro jūsų sveikatai skysčių atsitiktiniai, nepageidaujami, išsiliejimai yra dažni. Patenka į geriamą vandenį. Žmonės, kurie užplūsta dirbti į tas vietoves, kur vyksta dujų gavyba, yra svetimi. Jiems nerūpi jūsų gražus slėnis. Jie ten įrengia tvenkinius tiems skysčiams saugoti. Kai dujų kaina nukrenta tiek, kad gavyba toliau nebeapsimoka, jie dingsta taip greitai, kad vagonėliuose lieka neišgerta dar šilta kava.Vagių krašte (prisimink Kreivio mamą) mes tampame ne iškasenomis turtinga Norvegija, o išalinta kelis turčius tarp milijonų turinti Nigerija. Ar mes norime tokiose sąlygose gyventi? Pagalvokime. Užuojauta konservatoriams. Jų argumentas, kad naujos atominės statyba Lietuvoje pakenks rusams, todėl verta tą nuostolingą atominę statyti, neįtikino Lietuvos žmones. Kodėl dabar konservatoriai stumia nuostolingą skalūnų dujų gavybą Lietuvoje? Atspėjote, svarbiausia, tų dujų gavyba pakenks rusams. Darykime sau žalą, nuodykim Lietuvą, kad tik rusai turėtų kokių nors tariamų sunkumų. Tai nevykusi, jau nebeįtikinanti lietuvius, argumentacija. Konservatoriai nemato realaus gyvenimo, mato tik rusus .Juk jie nieko nebemoka, tik su rusais kariauti. Skaityk daugiau, suvesdamas į Google žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

Aistė

      Aistė portretas
Ir vėl problemos. Ach, tos kapitalizmo grimasos! Būtų socializmas žmogiškuoju veidu,dėl greitai išmaltų kelių ir sukeltų daug dulkių joks uodas nezysteltų. Konservatorių problemos energetikoje. O kur vis dėlto pono Kęsto?

www

www portretas
kad nebutu kaip su mazeikiais vieni plaus pinigus kiti trins delnus su trupiniu likuciais??? nejaugi Lietuva neturi savo pjegumu ir visur turi kistis svetimi proto tai ir perdaug uztat svetimom rankom lengviau zarijas zarstyti ir rankos sveikos ir trupiniukai nubira ir ko gero gan riebus....?,,,,

kaunietis

kaunietis portretas
ka jus idijotai ar seniai nesupratot kad politiku titulai blefas o kose jie verda isvien vienas kita keisdami ir nera nei kaltu nei nuteistu bent jei vista pavogtum. Ar aisku avigalviai, Jus galite balsuoti uzka norite ir vistiek bus tas pat tai pagalvokite ka daryti ir nedarykit kvailu isvadu?

Galerijos

Daugiau straipsnių