JAV ambasadorė: Lietuva gali tikėtis JAV paramos naujos atominės projekte

Lietuva gali tikėtis Jungtinių Amerikos Valstijų, parėmusių suskystintų dujų terminalo galimybių studiją, paramos ir naujos atominės projekte, teigia JAV ambasadorė.

"Mes galbūt galime kalbėti apie kitas galimybių studijas energetikos sektoriuje. Manau, kad tai bus tiek konkreti konsultacinė tiek politinė (parama - BNS)", - pirmadienį žurnalistams sakė JAV ambasadorė Lietuvoje Anne Elizabeth Derse (En Elizabet Ders).

Po susitikimo su premjeru Andriumi Kubiliumi ir energetikos ministru Arvydu Sekmoku, kuriame buvo aptarti elektros bei dujų tiekimo saugumo klausimai, ambasadorė pakartojo JAV valstybės sekretorės Hillary Clinton (Hilari Klinton) išsakytą poziciją, jog JAV tęs bendradarbiavimą su Lietuva energetikos srityje.

Energetikos ministras Arvydas Sekmokas po susitikimo žurnalistams teigė, jog Lietuva tikriausiai prašys JAV konsultacijų.

"Ko gero, prašysime ekspertų (konsultacijų - BNS) įgyvendinant šį (atominės - BNS) projektą tiek politiniame, tiek praktiniame lygmenyje", - sakė A.Sekmokas.

Pasak jo, pirmadienį susitikime premjeras padėkojo ambasadorei už JAV palaikymą energetikoje.

"Džiugu turėti palaikymą iš Jungtinių Amerikos Valstijų, bendradarbiauti ir tęsti bendradarbiavimą", - kalbėjo ministras.

H.Clinton lapkritį pareiškė, jog Jungtinės Valstijos remia Lietuvos energetinės nepriklausomybės strategiją.

Lietuva tikisi, kad priklausomybę nuo energetikos šaltinų iš Rusijos sumažintų elektros ir dujų jungtys su kitomis ES šalimis, nauja atominė elektrinė ir suskystintų dujų terminalas, taip pat konkurencijos didinimas energetikos sektoriuje.


Šiame straipsnyje: VAEJAVAnne Elizabeth Derse

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių