Jau galima prašyti paramos iš Kultūros sostinės

Galima prašyti paramos kultūriniams renginiams, skelbia viešoji įstaiga „Vilnius - Europos kultūros sostinė 2009".

„Idėjos gali būti pačios įvairiausios: nuo poezijos vakaro namo kieme ar vietos fotografų parodos iki mikrorajono talentų atrankos ir koncertų, renginių ciklų Vilniaus mokyklose ar virtualioje erdvėje vystomų kūrybinių projektų", - sako Liudas Gikaras, Žmonių programos vadovas.

Pavienių asmenų ir bendruomenių smulkūs projektai (įtraukiantys iki 50 organizatorių) gali tikėtis paramos iki 10 tūkst. litų.

Didelės apimties bendruomenių projektai (daugiau kaip 50 veikiančių dalyvių) gali tikėtis paramos iki 35 tūkst. litų.

Projektui prašoma suma negali sudaryti daugiau kaip 80 procentų viso projekto biudžeto.

Konkurse gali dalyvauti ir Vilniaus, ir Lietuvos bendruomenės, įstaigos, įmonės ar asociacijos ar fiziniai asmenys. Projektus galima siūlyti iki rugsėjo 15 dienos, o jie turi būti įgyvendinti iki 2008 m. pabaigos.

Veikla turi skatinti kultūrinius procesus ir bendradarbiavimą, nesiekti materialinių tikslų. Paraiškoje turi būti įvardyta, kaip bendruomenė dalyvaus projekte.

Bendruomenė šiuo atveju yra ne tik atitinkamoje teritorijoje nuolat gyvenantys asmenys, susieti bendrais viešaisiais poreikiais ir interesais, bet ir sporto, religiniais, laisvalaikio leidimo būdų ar kitais interesais sukurtos formalios ar neformalios žmonių grupės. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių