Jau aišku, kokią prabangą norima apmokestinti

Seime užregistruotas pasiūlymas apmokestinti brangų nekilnojamąjį turtą, gyventojų gaunamas palūkanas už vertybinius popierius, žmonių suteiktas paskolas ir bankuose laikomus indėlius, taip pat jachtas, lėktuvus, naujus galingus automobilius.

Tai numato penktadienį užregistruoti įstatymų projektų pakektimai, pranešė Seimo Biudžeto ir finansų komiteto vicepirmininkas konservatorius Vitas Matuzas.
Pasak jo, tikimasi, kad tokiu būdu į valstybės biudžetą papildomai būtų surinkta iki 100 mln. litų.

Anot pranešimo, didesnės nei 1 mln. litų vertės turtą siūloma apmokestinti 1 proc. mokesčiu, didesnės nei 200 litų per metus palūkanos už vertybinius popierius, bankuose laikomus indėlius ir suteiktas paskolas - 15 proc. gyventojų pajamų mokesčiu.

Be to, siūloma apmokestinti galingesnius nei 150 kilovatų galios per pastaruosius 10 metų registruotus automobilius, didesnės nei 50 kilovatų galios motociklus, taip pat jachtas ir lėktuvus.

Mėnesio mokestis už automobilius būtų po 0,5 lito už 1 kilovatą. Burinėms jachtoms būtų taikomas 30 litų mėnesio mokestis už jos ilgio metrą, jei ilgis viršija 10 metrų ir jei ji nėra skirta komercinei veiklai.

Orlaiviams, išskyrus oro balionus, siūlomas 0,3 lito už vieną maksimalios kilimo masės kilogramą mokestis.

V.Matuzas, kuris vadovauja kelių naujų mokesčių kūrėjų grupei, žiniasklaidai pripažino, kad numatomas brangaus nekilnojamojo turto, naujų ir galingų automobilių, taip pat bankų indėlių palūkanų apmokestinimas - pirmiausia politinis veiksmas, iš kurio tikėtis didesnės naudos biudžetui neverta.

„Lietuvos ryto“ televizijos laidoje jis skaičiuvo, jog įvedus nekilnojamojo turto, automobilių ir indėlių palūkanų apmokestinimą, valstybės biudžetas pasipildytų 138 mln. litų.


Šiame straipsnyje: Prabangos mokestismokesčiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Crow

Crow portretas
Galingesnius nei 50kw motociklus ar nenubludo kartais sprendejai, standartinis motociklas skirtas miestui (jau nekalbant apie sportinius) turi apie 85KW. tai cia ka dabar sugryshime prie jawu ir dnepru su 35kw. Artistai ne kitaip.Ir nuo kada motociklas prabangos preke.Yra zmoniu kurie apart motociklo daugiau jokios transporto priemones ir neturi tai jie ka butinai milijonieriai.Tai as tada apmokestinciau ir ora zmoniu kurie gyvena pushyne nes ten svaresnis ir sklypai brangesni...

klounai seime

klounai seime portretas
nieko nepes del masinu apmokestinimo,kas turi smegenu tie masinas registruos Latvijoje ar kurioje kitoje salyje o Lietuvoje toliau vazines kaip ir vazinejo....klounai....

ss

ss portretas
kals per kisene pardavejams automobiliu, o tuo paciu ir valstybei
VISI KOMENTARAI 14

Galerijos

Daugiau straipsnių