J. Neverovičius: VAE projektą reikia įvertinti dar kartą

Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) pasiūlytas kandidatas į energetikos ministrus Jaroslavas Neverovičius teigia, kad naujos atominės elektrinės statybos Lietuvoje galimybes reikia įvertinti dar kartą.

„Reikia įvertinti ekonominius, finansinius visus kriterijus, pasitarti su visais partneriais ir priimti paskelbtą sprendimą (dėl naujos atominės Visagine - BNS)“, - penktadienį po susitikimo su prezidente Dalia Grybauskaite žurnalistams teigė J. Neverovičius.

Paklaustas, ar neatmeta VAE statybų galimybės, pretendentas pakartojo, kad reikia įvertinti projektą.Lietuvos ir Lenkijos elektros tilto projektą įgyvendinančios bendros šių šalių įmonės „LitPol Link“ valdybos pirmininkas J. Neverovičius maždaug 10 minučių trukusiame susitikime šalies vadovei pristatė 5 prioritetus.

„Pristačiau penkis prioritetus, kuriuos, manau, reikia įgyvendinti. Elektros energijos sektoriuje tai yra “LitPol Link„, “NordBalt„ įgyvendinimas (elektros jungtys su Lenkija ir Švedija - BNS), VAE projekto įvertinimas. Dėl dujų sektoriaus - Klaipėdos terminalo statybos (suskystintų gamtinių dujų terminalo - BNS) - kuo greičiau baigti šį projektą. Investuosime į dujų jungtį su Lenkija. Šilumos ūkyje sieksime biokuro panaudojimo ir konkurencijos skatinimo“, - sakė J. Neverovičius.

Jis teigė, kad tarp prioritetų tai pat yra energetikos efektyvumo sritis, kurioje bus siekiama skatinti namų renovavimą, o paskutinis prioritetas - išlaikyti Lietuvai svarbius klausimus Europos Sąjungos darbotvarkėje.

J. Neverovičius teigė, kad yra tinkamas kandidatas, nes turi patirties energetikos sektoriuje bei turi viziją, sutampančią su paskirtojo premjero Algirdo Butkevičiaus ir prezidentės.„Turiu tam tikrą viziją, kuri, manau, sutapo su premjero vizija, su prezidentės vizija ir jaučiuosi, kad galėčiau įsijungti darniai į tą darbą“, - teigė J. Neverovičius.

Pasak kandidato į ministrus, su prezidente jo nuomonės sutapo.„Susitikimas praėjo gerai ir aš vertinu, kad nuomonės sutapo“, - sakė J. Neverovičius.Lenkų tautybės 37-erių J. Neverovičius „LitPol Link“ vadovauja nuo 2009 metų pradžios. Iki to laiko nuo 2006 metų jis ėjo Lietuvos užsienio reikalų viceministro pareigas, į šias pareigas J. Neverovičių buvo delegavusi LLRA.Tarptautinius santykius Varšuvos ekonomikos mokykloje studijavęs J. Neverovičius anksčiau taip pat yra dirbęs Lietuvos ambasadoje Vašingtone. Iki diplomatinės tarnybos jis dirbo „City Bank“ Varšuvoje.

Energetikos ministerija kontroliuoja didelės vertės projektus įgyvendinančias energetikos įmones - elektros jungtis su Lenkija ir Švedija statančią „Litgrid“, kuri kontroliuoja „LitPol Link“, suskystintų gamtinių dujų terminalą statančią „Klaipėdos naftą“, milijardinės vertės uždarymo projektus įgyvendinančią nebeveikiančią Ignalinos atominę elektrinę, valdo 17,7 proc. „Lietuvos dujų“ akcijų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

didvyriai.lt

didvyriai.lt portretas
na dar turi šansų Lenkai pasigerint kažkiek savo kristelėjusį įvaizdį įgyvendindami VAE. Aišku iš pradžių gali rėksniai ir toliau parėkautų, kad mums savo AE nereikia ir geriau už kaimyninės sienos pora "tiekėjų" turėt ir SUSImokėt už jų statomas AE, bet po paskaičiavimų ir analizės pateikimo, manyčiau iškart atkristų tie svaiguliai, kurie rėkė prieš VAE vien dėl to, kad šį projektą siūlė baisieji koncervatoriai. O po sėkmingo VAE įgyvendinimo ir paskutiniai gal pripažintų, kad per anksti supanikavo... Aišku gal čia drambliuko svajonės... Užlenks VAE ir po 10-15 metų ramiai mokėsiu po 2Lt už kW ateinančią iš rusiškos/baltarusiškos elektrinės...

nu

nu portretas
is kubilo elektrines mokesi po 3

Žodžiu

Žodžiu portretas
Paprastai tarian batų laižymo politikos tęstinumas vyks...Žmonių LT nėra, yra projektai es pinigai, infrastruktūros, o žmonių -ne...čia kaip muzikinė dėžutė, kiek kartų besuksi-ta pati melodija.
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių