J. Neverovičius: siekiame kuo greičiau įgyvendinti jungčių projektus

Lietuva siekia kuo greičiau įgyvendinti elektros ir dujų jungčių į Lenkiją projektus, susitikime su Europos Parlamento (EP) nariais teigė energetikos ministras Jaroslavas Neverovičius.

Briuselyje vykusiame susitikime, kuriame dalyvavo buvęs EP pirmininkas, Pramonės, mokslinių tyrimų ir energetikos (ITRE) komiteto narys Jerzy'is Buzekas bei EP vicepirmininku, ITRE komiteto narys Alejo Vidal-Quadras, tai pat aptarti Ignalinos atominės elektrinės (IAE) uždarymo projektai ir jų tolesnis įgyvendinimas, teigiama Energetikos ministerijos pranešime.

J. Neverovičius pristatė Lietuvos prioritetus energetikos srityje ir pabrėžė, kad bus siekiama kuo spartesnio SGD terminalo, elektros bei dujų jungčių ir kitų projektų įgyvendinimo. Pasak ministro, Lietuvai gyvybiškai būtinas elektros ir dujų infrastruktūros sujungimas su ES šalimis.

Kalbėdamas apie IAE uždarymą J.Neverovičius akcentavo, kad Lietuvai ypač svarbu, jog jos atžvilgu būtų taikomas Stojimo į Europos Sąjungą sutarties 4 protokolas, o ne Euratom sutartis, ir būtų laikomasi jame prisiimtų ES įsipareigojimų.

ITRE komitetas teiks nuomonę dėl paramos Lietuvos, Bulgarijos ir Slovakijos branduolinių jėgainių eksploatavimo nutraukimui kitos daugiametės finansinės perspektyvos (2014-2020 metų) laikotarpiu reglamentui.

Susitikimuose taip pat aptarti Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai prioritetai dėl vidaus energijos rinkos ir išorinės dimensijos ES energetikos politikoje stiprinimo, taip pat Lietuvos ir Europos Parlamento bendro darbo šiose srityse galimybės.

J.Neverovičius Briuselyje lankėsi premjero Algirdo Butkevičiaus vadovaujamos delegacijos sudėtyje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių