J. Neverovičius: mažesnių dujų kainų galima tikėtis 2014-ųjų pabaigoje

Mažesnių gamtinių dujų kainų Lietuvoje galima tikėtis tik 2014 metų pabaigoje, kai Klaipėdoje bus baigtas statyti suskystintų gamtinių dujų terminalas, teigia energetikos ministras. Tačiau Jaroslavas Neverovičius neatmeta, kad nedidelio kainų mažėjimo galima tikėtis ir šiemet.

„Mes siekiame dujų kainą sumažinti ir tas mūsų siekis - kompleksinis. Tai yra biokuro panaudojimas, siekis sumažinti pačių dujų kainą. Manau, kad tam tikrus rezultatus turėsime jau šiais metais. Tačiau galutinį rezultatą matysime, kai pradės veikti suskystintų gamtinių dujų terminalas Klaipėdoje kitų metų pabaigoje“, - trečiadienį interviu Žinių radijui sakė J. Neverovičius.

Pasak jo, suprantama, kad Rusijos dujų monopolininkas „Gazprom“ nori išlaikyti savo padėtį Lietuvos rinkoje, tačiau ministras žada imtis priemonių, kad dujų kaina mažėtų.

„Yra normalu, kad monopolistas, kuris mūsų valstybėje turi vieną didžiausių Europoje mokamų kainų už dujas, siekia išlaikyti status quo (teisinę padėtį - BNS). Be abejo, mes su tuo sutikti negalime, ir mūsų pozicija yra visiškai aiški, turime įgyvendinti visas reformas, kad būtų atskirtas tiekimas nuo dujų prekybos, užtikrinant galimybę atsivežti pigesnių dujų pasaulio rinkos kainomis“, - tvirtino energetikos ministras.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių