Įvažiavimas į Rusnės salą gali būti apmokestintas

Įvažiavimas į Šilutės rajone esančią Rusnės salą gali būti apmokestintas. Tokia galimybė numatyta "tvarkiečio" Remigijaus Žemaitaičio parengtoje Rinkliavų įstatymo pataisoje, kuriai penktadienį Seimas pritarė po pateikimo.

Už projektą balsavo 35 Seimo nariai, du buvo prieš, 10 susilaikė. Įstatymui priimti reikalingi dar du balsavimai.

Pagal projektą, Šilutės savivaldybės taryba turėtų teisę nustatyti vietinę rinkliavą už važiavimą per Rusnės saloje esančius valstybinės reikšmės kelius, taip pat ir už naudojimąsi šioje saloje esančiais statiniais, stovėjimo ir poilsio aikštelėmis ir pan.

Anot R.Žemaitaičio, vietinė rinkliava turėtų atitekti Nemuno deltos regioninio parkui, kuris atsakingas už Rusnės salos tvarkymą. Tai būtų papildomos lėšos "unikalios Rusnės salos išskirtiniam kraštovaizdžiui, augalijai, gyvūnijai, puoselėti, šioje saloje įsikūrusių miestelių, kaimų kultūros paveldui, tradicijoms, turizmui skatinti".

Parlamentaro duomenimis, iki 2002 metų saloje buvo renkamas ekologinis mokestis. Už šiuos pinigus parko direkcija išveždavo šiukšles, tvarkydavo aikšteles, inžinerinius statinius. Tačiau esą jau aštuonerius metus saloje aikštelės netvarkomos, o šiukšlėms išvežti vietoj būtinų 100 tūkst. litų savivaldybė tegali skirti 20-30 tūkst. litų.

R.Žemaitaitis teigė, kad per metus už įvažiavimą į salą būtų galima surinkti apie 300 tūkst. litų.

Pagal šiuo metu galiojantį Rinkliavų įstatymą, Šilutės rajono savivaldybės taryba neturi galimybės nustatyti vietinės rinkliavos už leidimo įvažiuoti mechaninėmis transporto priemonėmis į Rusnės sąlą, kaip per Nemuno deltos regioninio parko teritorijos dalį. Dabar išimtis numatyta tik Neringos miestui.

Rinkliavų įstatymo pataisa toliau bus svarstoma Seimo komitetuose.

Rusnės sala yra sala Nemuno deltoje, Šilutės rajone.


Šiame straipsnyje: Rusnė

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių