- DMN inf.
- Teksto dydis:
- Spausdinti
Šalyje vis labiau populiarėjant kitų kraštų virtuvės patiekalams, lietuvių virėjai vis dažniau dalinasi patirtimi su profesionaliais užsienio kulinarais. Restoranų tinklas „Čili“, pasikvietė kulinarijos ekspertus iš Italijos. Svečiai kartu su „Čili“ virėjais dalinosi maisto ruošimo įgūdžiais ir specialiai „Čili“ restoranams sukūrė šviežių itališkų naminių makaronų receptūrų, kurie paįvairins atnaujintą restoranų tinklo meniu.
Giaccomo Hassan ir Alessandro Perricone, žinių besisemiantys vieninteliame pasaulyje gastronomijos universitete Italijoje, visą viešnagės Vilniuje laiką praleido „Čili“ virtuvėje tobulindami šviežių naminių makaronų receptūrą ir kurdami pastos patiekalus. „Virtuvėje gaminant bet kokį patiekalą, viso ko pagrindas yra švieži ir kokybiški produktai. Džiaugiamės, kad Lietuvoje atradome labai kokybiškų produktų, kurių pagrindu sukūrėme naminių makaronų receptūrą - jų skonis toks pat kaip tikrų Italijoje pagamintų makaronų“, - pabrėžė G. Hassan.
Atnaujinto „Čili“ restoranų meniu pagrindiniu akcentu tapo šviežių, pačio restorano personalo gaminamų naminių makaronų patiekalai. Jie bus ruošiami pasitelkiant iš Italijos specialiai tam įsigytą naminių makaronų gaminimo mašiną. Kas svarbiausia kokybiškų makaronų gamybai ir skoniui? „Geri kiaušiniai ir miltai. Taip pat svarbu nepervirti makaronų ir niekada neperlieti jų šaltu vandeniu“, - sakė A.Perricone.
Atnaujintame meniu pristatoma net 13 naujų patiekalų, kurie paruošti iš „Čili“ naminių, rankų darbo makaronų. Tai ir klasika tapę naminiai itališki lakštiniai su pesto padažu, su špinatais, tradiciniai „Karbonara“ makaronai, taip pat makaronų patiekalai su vištiena, su krevetėmis, su lašiša. Užsisakant naminius makaronus galima rinktis iš dviejų rūšių – lakštiniai arba spiraliniai. Taip pat nuo šiol siūloma ir dviejų rūšių lazanija (lakštinių apkepas) – su mėsa arba varške bei špinatais. Naujame valgiaraštyje „Čili“ pristato ir dviejų rūšių ravioli (itališki virtiniai) – su grybų arba su keturių rūšių sūrių įdaru.
„Čili“ tinklo virtuvės meistrai džiaugėsi turėdami galimybę padiskutuoti su Michelin žvaigždutėmis pažymėtuose restoranuose ir skirtingose šalyse nemažai dirbusiais italų kulinarais. „Buvo be galo įdomu stebėti juos virtuvėje. Italų paruošta lazanija tirpo burnoje, o jų aistra ir užsidegimas maisto gaminimui įkvepia labiau domėtis italų virtuvės tradicijomis“, - vieningai tvirtino „Čili“ darbuotojai.
SUSIJĘ STRAIPSNIAI
-
Ministrė: pasirinkus amunicijos gamyklos vietą, reikės priimti sprendimus dėl kompensacijų1
Ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė sako, kad Vyriausybė turės priimti sprendimus dėl sklypo ir kompensavimo mechanizmo Lietuvos sveikatos mokslų universitetui (LSMU), kurio valdomoje žemėje netoli Baisogalos ketinama statyti &b...
-
G. Skaistė: norint patenkinti gynybos poreikius reikės kompleksinio sprendimo dėl mokesčių
Finansų ministrė Gintarė Skaistė teigia, kad norint rasti finansavimą patenkinti išaugusius gynybos poreikius, reikės kompleksinio sprendimo dėl mokesčių. ...
-
Prezidentas nepalaiko siūlymo gynybą finansuoti iš savivaldybėms tenkančios GPM dalies1
Prezidentas Gitanas Nausėda sako nepalaikantis Laisvės partijos siūlymo dalį papildomų lėšų gynybai surinkti perskirstant savivaldybėms tenkančią gyventojų pajamų mokesčio (GPM) dalį. ...
-
I. Vėgėlės šeimos valdoma „Vilpra“ galimai apeidinėjo sankcijas Rusijai ir Baltarusijai9
Kandidato į prezidentus Igno Vėgėlės šeimos kontroliuojama šildymo sistemų prekybos ir įrengimo grupė „Vilpra“ į Kirgiziją eksportuodama kondicionierius galimai apeidinėjo Europos Sąjungos (ES) sankcijas Rusijai ir Baltarus...
-
Lojalumo pokyčiai darbo rinkoje: į jaunų žmonių išėjimą reikia žiūrėti pozityviai3
Darbo rinkoje keičiasi ne tik tendencijos, bet ir vertybės. Viena iš jų – lojalumas. Apie tai, ar dabartinei darbuotojų kartai lojalumas išlieka vertybe, LNK reportaže pasakojo gydytojas psichoterapeutas Dainius Jakučionis. ...
-
Vyriausybė pritarė siūlymui būtiniausių bankų paslaugų krepšelio kainą susieti su MMA6
Vyriausybė trečiadienį pritarė Finansų ministerijos ir Lietuvos banko (LB) siūlymui būtiniausių bankų paslaugų krepšelio gyventojams ir smulkiam verslui kainą susieti su minimalia mėnesio alga (MMA), ją perskaičiuojant kas trejus metus. ...
-
Liberalai „laisviečius“ kaltina įžūlumu, tarsis dėl savo siūlymo gynybos finansavimui6
Vienas valdančiųjų liberalų lyderių Eugenijus Gentvilas trečiadienį įžūliu pavadino koalicijos partnerių „laisviečių“ siūlymą dėl būdų padidinti gynybos finansavimą, bandys formuluoti savo iniciatyvą. ...
-
Pieno supirkimo kaina Lietuvoje per metus augo dešimtadaliu2
Vidutinė natūralaus pieno supirkimo kaina kovą siekė 42,31 cento už kilogramą ir buvo 10,8 proc. didesnė nei pernai tuo pat metu. Lyginant su vasariu, supirkimo kaina kilo 0,3 proc. ...
-
Lietuvos bankas: Lietuvos auksas pernai pabrango 9 proc.3
Lietuvos aukso atsargų rinkos vertė, nepaisant susilpnėjusio JAV dolerio euro atžvilgiu, pernai išaugo 9 proc. iki 355 mln. eurų, sako Lietuvos banko (LB) atstovas. ...
-
„Laisviečiai“ gynybą finansuoti siūlo iš savivaldybių GPM, akcizų, didesnio pelno mokesčio6
Laisvės partija trečiadienį paskelbė, kad surinkti reikiamas papildomas lėšas krašto apsaugai siūlo perskirstant savivaldybėms šiuo metu tenkančią gyventojų pajamų mokesčio (GPM) dalį, didinant akcizus ir vienu procentiniu pun...