Italija skatins eksportą - tai šansas vežėjams

Lietuvos vežėjai, kuriems Italija ir kitos Pietų Europos valstybės svarbi rinka, spėja, kad nenukentės net jei ten prasidės ekonominiai sunkumai, tačiau įmonės, eksportuojančios į šią valstybę, baiminasi, kad pardavimai kris, rašo „Verslo žinios“.

"Italija mums reikšminga, nes ji didelė prekių tiekėja į Rytų šalis. Palyginti gausus ir importas į Lietuvą. Tačiau, sprendžiant iš Ispanijos patirties, valstybė ekonominius sunkumus mėgins įveikti skatindama eksportą. Vadinasi, darbo nesumažės", - sakė vežėjų automobiliais asociacijos "Linava" prezidentas Algimantas Kondrusevičius.
Maršrutai iš Šiaurės Italijos pramonės regionų į Rytus lietuviams vieni iš pelningiausiųjų.

„Vartojimo kritimas Italijoje jaučiamas, tačiau rinka trauksis keliais procentais, ne keliomis dešimtis procentų, kaip bu- vo Lietuvoje. Šios šalies ekonomikos struktūros negalime lyginti su Graikija, nes Italijos pramonė sukoncentruota šiaurinėje valstybės dalyje ir pietietiškas mentalitetas ten nevyrauja, todėl tikimės, kad staigaus smukimo nebus“, - sakė bendrovės „Ryterna“ generalinis direktorius Vytautas Rinkevičius.

„Italijos prabangos prekių pramonė klesti, nes atrado rinkas Azijoje ir tai kelia pardavimus. Prabangos prekių pardavimai kyla ir Lietuvoje. Manau, kad ši šaka, kuri mums aktuali, nepatirs sunkumų“, - kalbėjo „Aprangos“ grupės generalinis direktorius Rimantas Perveneckas.

Jis įžvelgė tik vieną galimą pavojų: galbūt tiekimas užstrigs ne dėl mados namų, bet gamintojų bankrotų, tačiau ir šios bėdos bus įveiktos.

Nors ES gabenimų apimtis nemažėja, visgi A.Kondrusevičius neramių ženklų įžvelgė kitoje žemyno pusėje, ne ES šalyse senbuvėse - nėra laukto prieškalėdinio krovinių srauto į Rusiją ir šių paslaugų kainų augimo.


Šiame straipsnyje: vežėjailogistika

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių