IT kompanijų tyrimas: kur dirbti blogiausia, kas moka daugiausia

Kompanija PayScale paskelbė gana įdomaus IT kompanijų tyrimo rezultatus. Tyrimo esmė – išsiaiškinti geriausias ir blogiausias IT kompanijas, taikant eilę kriterijų. Buvo apklausta devynių bene didžiausių bei technologiškiausių IT kompanijų darbuotojai.

Pastarieji anonimiškai vertino savo darbdavius, atsakinėdami į specialiai paruoštus klausimus, kurių pagalba PayScale analitikai galėjo nuspręsti: kuris iš darbdavių moka daugiausiai; kurioje kompanijoje dirbant suteikiama daugiausiai malonumo ir pasitenkinimo; streso lygis darbo vietoje; eilė kitų rodiklių, tarp kurių buvo ir demografinis faktorius.

Taigi rezultatai parodė, kad kompanijos Facebook ir Amazon pamušė visus rekordus, vertinant streso rodiklį šių kompanijų darbo vietose. Net nežiūrint į tai, kad Amazon, pavyzdžiui, leidžia savo darbuotojams atsivesti į darbą savo naminius gyvūnėlius (šunys, katės ir pan.) bei apmoka visas viešojo transporto išlaidas, šios kompanijos darbuotojai turi praktiškai trumpiausias atostogas, kurios paprastai užtrunka 2,2 savaites per metus (trumpesnės tik Apple – 2,1 savaitės).

Amazon darbuotojai taip pat labai nepatenkinti savo darbinio grafiko lankstumu.Jei vertintume darbo užmokestį, tai čia aiškiai išsiskiria du reitingo lyderiai – korporacijos Microsoft ir Google.

Karjeros pradžioje bene didžiausią atlyginimą gauna Microsoft darbuotojai (apie $86 900), tuo tarpu kai jau įpusėjus karjerai ar jos pabaigoje didžiausią algą gauna Google darbuotojai (apie $141 000). Šalia pakankamai gero atlyginimo Microsoft darbuotojai aprūpinami nemokamai sveikatingumo klubų abonentais, maksimaliai lanksčiu darbo grafiku bei drabužių pasirinkimo laisvę (t.y. tai, ką galima dėvėti ofise); Google aprūpina savo darbuotojus nemokamu maitinimu, sveikatos draudimo polisais, taip pat leidžia į darbą atsivesti (atsinešti) naminius gyvūnėlius.

Tuo tarpu kompanija Hewlett-Packard (HP), vienas iš didžiausių kompiuterinės įrangos gamintojų, moka mažiausiai. Tyrimas parodė, kad šios kompanijos darbuotojai už valandą gauna apie 5% mažiau, nei jiems mokėtų kitos stambios IT kompanijos, dirbant analogiškose pareigose.

Be to, HP darbuotojai mažiausiai patenkinti savo darbu, nežiūrint į suteikiamą nemokamą kabelinę televiziją, galimybę dirbti namie, gaunamą tarnybinį automobilį. Tyrimas taip pat parodė, kad technologinėse kompanijose praktiškai nėra vietos moterims. Pavyzdžiui, Facebook, reitingo lyderiui pagal šį rodiklį, dirba tik 33% moterų ir viso darbuotojų personalo. Microsoft ir Intel šiuo atžvilgiu yra reitingo dugne: čia iš visų darbuotojų tik 20% sudaro moterys.


Šiame straipsnyje: atlyginimai

NAUJAUSI KOMENTARAI

visi zino

visi zino portretas
kad blogiausia dirbti game industry
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių