Išvežta daugiau prekių nei įvežta

Sausio-liepos mėnesiais eksportuota 32,8 mlrd. litų, importuota 43,6 mlrd. litų vertės prekių. Lietuvos užsienio prekybos deficitas sudarė 10,8 mlrd. litų ir buvo 3,2 procento didesnis nei 2007 metų tuo pačiu laikotarpiu. Prekybos su ES valstybėmis statistiniai duomenys buvo patikslinti gavus PVM deklaracijų duomenis.

Statistikos departamentas praneša, kad, negalutiniais muitinės deklaracijų ir Intrastato ataskaitų duomenimis, eksportas ir importas padidėjo atitinkamai 33,8 ir 24,6 procento; be mineralinių produktų, eksportas ir importas padidėjo atitinkamai 16,5 ir 6,3 procento.

Eksporto augimui įtakos turėjo apdorotų naftos alyvų ir alyvų, gautų iš bituminių mineralų, trąšų, javų eksportas. Importo augimą lėmė žalios naftos ir gamtinių dujų, gamtinių kalcio fosfatų ir neapdorotos sieros, geležinkelio lokomotyvų, vagonų ir jų dalių, trąšų importas.

Svarbiausios Lietuvos eksporto partnerės buvo Rusija, Latvija, Vokietija, Lenkija. Svarbiausios importo partnerės - Rusija, Vokietija, Lenkija, Latvija. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių