Įstrigusiems vežėjams - maisto ir vandens siunta

„Linavos“ atstovas spaudai Gytis Vincevičius teigia, kad penktadienį vakare iš Lietuvos link Latvijos-Rusijos pasienio turėtų pajudėti maisto ir vandens siunta ten įstrigusiems Lietuvos vežėjams.

Skaičiuojama, kad dėl Rusijos paskelbto karo Latvijos vėžėjams, pasienyje susidarė daugiau nei 13 km eilė, kurioje įstrigo per 200 lietuvių.

„Akivaizdu, kad šis savaitgalis ir ateinanti savaitė bus labai sunki mūsų vairuotojams, įstigusiems Latvijos-Rusijos pasienyje. Todėl nusprendėme nedelsiant siųsti maisto, vandens siuntas maždaug vairuotojams“, - Lietuvos radijui sakė „Linavos“ atstovas spaudai G. Vincevičius

Nors jis teigė, kad šiuo metu Latvijos-Rusijos pasienyje yra įstrigę apie 200 vairuotojų, tačiau prognozavo, kad per savaitgalį vairuotojų iš Lietuvos gali dar padaugėti.

„Automobilių daugėja, nes eilės nejuda. Poste jau stovi daugiau nei 500 vilkikų eilė - tai daugiau nei 13 kilometrų. Kai tokios sąlygos,  delsti tikrai negalima“, - sakė G. Vincevičius. 

Apkaltinusi Latvijos vežėjus dėl nesumokėtų muitų už krovinius Rusija uždarė sieną, todėl pasienyje kartu su latviais įstrigo ir niekuo dėti lietuvių vežėjai.

Vairuotojai sako, kad eilė paspartėtų, jei latvių vežėjai rikiuotųsi į atskirą eilę. Esą be eilės praleidžiami tik vežantys greitai gendančius produktus. Latvijos pasieniečiai tikina per parą praleidžiantys tik 200-300 vilkikų, nors galėtų dvigubai daugiau.

Lietuvos vežėjų asociacija rekomendavo savo nariams į Rusiją važiuoti per Baltarusiją, tačiau norint keisti maršrutą, reikia papildomų dokumentų. Tačiau, asociacijos doumenimis, eilės jau tįsta ir prie Baltarusijos sienos ties Medininkais.

Latvijos pasienio apsaugos tarnybos duomenimis, Rusija vilkikų per Grebnevo-Ulybinkos kontrolės punktą visiškai nebeįsileidžia, manoma, kad netrukus gali būti uždarytas ir pagrindinis, Terechovo-Buračkių kontrolės punktas.


Šiame straipsnyje: vilkikaivežėjai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių