Išsireikalauti tyrimo „Vigintai“ nepavyko

Keturioms kabelinės televizijos bendrovėms teismuose nepavyko įpareigoti Konkurencijos tarybą atlikti tyrimą dėl bendrovės "Viginta" veiklos. Pastarąją bendrovės kaltino perviliojus klientus ir reikalavo Konkurencijos tarybą atlikti tyrimą.

Galutiniu ir neskundžiamu sprendimu Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas (LVAT) pripažino, kad Konkurencijos taryba neturėjo pareigos tirti nesąžiningos konkurencijos veiksmų, kadangi pareiškėjų bei kelių vartotojų negalima priskirti prie "daugelio ūkio subjektų ar vartotojų", pranešė taryba.

Į teismą kreipėsi keturios kabelinės televizijos - "Balticum TV", "Rygveda", "Vinita" ir "Marsatas". Konkurencijos taryba anksčiau gavo penkių bendrovių skundus - be minėtų, ir įmonės "Kabeliniai ryšių tinklai" ("C gates"), tačiau tyrimo liepą nusprendė nepradėti.

Konkurencijos tarybai įmonės nurodė, jog "Vigintos" darbuotojai ar jais prisistatę asmenys klientus tikino, esą jiems paslaugas teikiančios įmonės bankrutuoja, o paslaugos yra nepagrįstai brangios ir siūlė nutraukti sutartis. Įmonės taip pat tikino, jog pasitaikė atvejų, kai prašymą nutraukti sutartis pasirašė patys "Vigintos" darbuotojai, suklastodami kliento parašą, be to, esą buvo atvejų, kai savavališkai buvo atjungti įmonių kabeliai daugiabučiuose.

Konkurencijos taryba, atsisakiusi pradėti tyrimą, motyvavo, jog pateikti duomenys nesuteikė pagrindo teigti, kad "Viginta" ragino nutraukti sutartis. Konkurencijos taryba teigė nematanti pagrindo pradėti tyrimo dėl įstatymo pažeidimo, tačiau pažymėjo, jog tai neužkerta kelio įmonėms kreiptis į teismą.

"Viginta", siūlanti VDNET prekės ženklo paslaugas, yra viena didžiausių Lietuvoje kabelinės televizijos tiekėjų. "Vigintai" priklauso Marijampolės ir Alytaus kabelinė televizijos, Šilutės įmonė "Telesat".


Šiame straipsnyje: tyrimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Netas

Netas portretas
o kad kaune init'as tą patį daro, tai nesvarbrien? su pasidižiavimu galiu nuplėšti inito laidus, nes per juos neįmanoma naudotis mikrovisata, o ir pati mikrovisata patiria nemažų nuostuolių, likviduodama padarinius, nes iš kliento juk to nenurašysi...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių