Išrinktos geriausios lietuviškos reklamos

Savaitgalį pramogų ir verslo centre „Forum Palace” buvo paskelbti aštuntojo lietuviškos reklamos festivalio „ADrenalinas” nugalėtojai.

Festivalį organizuojanti Lietuvos reklamos agentūrų asociacija (KOMAA), šiais metais sulaukė 172 lietuviškos reklamos darbų iš kurių 30 buvo įteiktos tradicinės auksinės, sidabrinės ir bronzinės strėlės bei pagrindiniai „Grand Prix”, „Metų agentūros” ir „Metų kliento” apdovanojimai.

Reklamos festivalyje dalyvavo 22 reklamos kūrėjai (įmonės ir organizacijos), kurie konkursui pateikė nuo 2009 m. gegužės iki 2010 m. gegužės sukurtus reklamos projektus.

„Džiaugiuosi, kad su asociacijos narių, žiniasklaidos partnerių bei nuolatinių rėmėjų pagalba pavyko užtikrinti šio festivalio tęstinumą. Nors pats renginys taupumo sumetimais supaprastintas iki įteikimo ceremonijos, tačiau komisijos darbui ir apdovanojimų kokybei nuolaidos tikrai nebuvo daromos”, – sakė KOMAA valdybos pirmininkas Gintaras Šeputis.

Reklamos kūrėjų darbai varžėsi 17–oje kategorijų. Daugiausiai komisijos taškų surinko ir „Grand Prix” prizu buvo apdovanotas „Milk” darbas  „Ryga kraustosi”, „Metų agentūra” tapo „Not Perfect Y&R”, o garbingą „Metų kliento” apdovanojimą pelnė lauko muzikos renginiai „Satta Outside”.
„Po ilgų diskusijų nusprendėme, jog 7 kategorijose nėra ypatingai išsiskiriančių darbų, todėl dar nutarėme suteikti reklamos agentūroms galimybę tose srityse pasitempti ir padirbėti. Apskritai Lietuvos reklamos kūrėjų darbai paliko labai gerą įspūdį, o labiausiai pagyrų yra verti daugiausiai apdovanojimų gavę dizaino sprendimų kategorijos darbai, taip pat reklama spaudoje ir televizijoje”, – po renginio kalbėjo Komisijos pirmininkas Gianfranco Moretti.
__________________________________________________________________________________________________
KOMAA Lietuvoje vienija 21 kūrybinę ir žiniasklaidos planavimo paslaugas teikiančią įmonę. Asociacijos tikslas yra kelti reklamos rinkos lygį ir ginti reklamos rinkos dalyvių interesus. KOMAA taip pat yra paskyrusi savo atstovą į Lietuvos žurnalistų ir leidėjų etikos komisiją bei yra Lietuvos Reklamos biuro steigėja ir aktyvi jo narė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių