Išrinktas naujas Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmų prezidentas

Thomas Schöllkopf išrinktas nauju Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmų Estijoje, Latvijoje, Lietuvoje (AHK) prezidentu.

ERGO International AG valdybos narys yra Norddeutschen Landesbank (NORD/LB) valdybos pirmininko dr. Gunter Dunkel įpėdinis. Dr. Gunter Dunkel šešis metus išbuvęs didžiausios užsienio verslo asociacijos Baltijos šalyse prezidentu, remiantis įstatais, po dviejų kadencijų nebegalėjo kandidatuoti pakartotinai kadencijai.

Nuo 2008 metų 52-jų metų Schöllkopf ERGO International AG valdyboje yra atsakingas už Rytų Europos regiono verslo sritį. Anksčiau jis buvo atsakingas už Vokietijos draudimo grupės Vidurio ir Rytų Europos dukterinių įmonių, įsikūrusių visame pasaulyje daugiau nei 30 šalių, valdymą bei paslaugų teikimą užsienyje.

Ankstesnis ekonomikos diplomanto karjeros laiptelis buvo AMB Generali Holding AG kompanijoje.

“Ekonominiai santykiai tarp Vokietijos ir Baltijos šalių pl÷tojosi istoriškai ir tradiciškai gerai. Džiaugiuosi, galėdamas ir toliau stiprinti šiuos ryšius, būdamas Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmų prezidentu.“,- teigė T.Schöllkopf po metinio susirinkimo Taline.

Ateityje projektų ir kitų prekybos rūmų organizuojamų veiklų dėka mes užtikrinsime glaudų ekonominio bendradarbiavimo ryšį. Mes taip pat inspiruosime naujus impulsus ekonominio bendradarbiavimo tarp Vokietijos ir Baltijos šalių skatinimui.

Naujas prezidentas pabrėžė, kad jis norėtų tęsti dr. Gunter Dunkel darbus bei įvertino savo pirmtako indėlį į rūmų kūrimą svarbiausiais pirmais rūmų gyvavimo metais.

“Mes esame širdingai dėkingi dr. Dunkel už jo didžiulį asmeninį įsipareigojimą. Be jo Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmų nebūtų įmanoma”,- sakė T.Schöllkopf.

Esant dabartinei sunkiai ekonominei situacijai ir nestabiliam laikotarpiui, rūmų pagrindinis dėmesys, anot p.Schöllkopf, turėtų atitekti visų pirmą tolimesniam paslaugų plėtojimui, informavimo bei konsultavimo paslaugų teikimui rūmų nariams bei kitoms įmonėms.

Ateityje AHK taip pat aktyviai ir kritiškai dalyvaus ekonominiame ir politiniame dialoge, siekiant kartu su politikais ir administraciniu aparatu sukurti geriausias verslo augimo bei gerovės sąlygas Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje. Prekybos rūmai, rūpindamiesi Vokietijos įmonių sėkme Baltijos šalyse ir remdami vis did÷jančias Baltijos šalių kompanijų eksporto ir investicijų pastangas, tuo pačiu prisideda prie verslo stiprinimo Vokietijoje.

Kartu su Prezidentu dr. Gunter Dunkel per metinį suvažiavimą iš valdybos rotacijos būdu pasitraukė buvęs viceprezidentas Bertolt Flick (airBaltic Corporation AS), iždininkas Michael Schminke (Baltik vairas UAB), Niels Lund Chrestensen (N.L. Chrestensen Erfurter Samen- und Pflanzenzucht GmbH bei Jānis Kraulis (Knauf SIA), taip pat dr. Achim Saul (E.ON Ruhrgas International). Naujai į Vokietijos ir Baltijos šalių prekybos rūmų Estijoje, Latvijoje, Lietuvoje (AHK) valdybą išrinkti dr. Dietmar Luz (KTG Agrar AG) ir dr. Peter Frankenberg (E.ON Ruhrgas International).

Pirmą kartą valdyboje atstovauja Latvijos regiono prezidentas Jörg Tumat (Latvijas Gāze AS) bei Jens-Christian Pastille (Rödl & Partner SIA) ir Dirk Zwick (Baltik vairas UAB).

Antrą kadenciją pradeda ponia Eva Dude (IHK Offenbach am Main), kuri po jos perrinkimo artimiausius tris metus bus valdybos narė. Taip pat valdyboje ir toliau atstovaus Estijos bei Lietuvos regionų prezidentai Michael Stenner (Hotel Telegraaf) bei Werner Schilli (DnB NORD bankas AB) ir Jan Vogel (Oiltanking Tallinn AS).



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių