Ispanija: meras vagia iš parduotuvių, o grobį dalina vargšams

Vieno Ispanijos miesto meras tapo vietos didvyriu, palaikydamas parduotuvių vagystes, po kurių grobis išdalinamas skurdžiausiems gyventojams. Miesto meras, kartu su savo rėmėjais pradėjo trijų savaičių žygį, kuriuo protestuoja prieš taupyti užsimojusią šalies vyriausybę.

Ispanijos miestas Merilanedas, esantis Andalūzijoje, turi vos pustrečio tūkstančio gyventojų, tačiau vieną labai populiarų merą – Juaną Manuelį Sanchezą Gordillo, kurį Europos žiniasklaida jau praminė Ispanijos Robinu Hudu.

Tokį titulą meras gavo, kai norėdamas paremti skurdžius, suorganizavo dvi parduotuvių vagystes. Profsąjungų nariai prisikrovė į vėžimėlius maisto ir išėjo nesumokėję, o miesto meras budėjo lauke. Per tokius reidus buvo suimti septyni žmonės. Pats J. M. S Gordillo turi neliečiamybę, nes priklauso Andalūzijos parlamentui. Tačiau jis deklaruoja, kad mielai sėstų į kalėjimą su bendražygiais.

„Vokiečių bankai, Ispanijos vyriausybė ir premjeras Mariano Rajoy `us yra tikrieji vagys. Jie apvogė skurdžius, kad paremtų turtuolius ir bankus. Savo elgesiu noriu jiems pasipriešinti“, – sako Marinaledos meras J. M. S Gordillo.

J. M. S. Gordillo nutarė imtis dar rimtesnio žygio. Drauge su 500 šalininkų jis žygiuos per visą Andalūziją ir ragins visus protestuoti prieš vyriausybės vykdomą taupymo politiką.
„Užimsime bankus, nes jie atsakingi už krizę. Kai kurie bankininkai turėtų sėdėti kalėjime. To privalėtų imtis generalinis prokuroras ir ombudsmenas, bet vargu ar tai nutiks“, – svarstė meras.

J. M. S. Gordillo Marinaledos meru dirba jau trisdešimt metų. Dėl savo unikalių pažiūrų jis nuolat buvo rakštis pagrindinėms partijoms. Ispanijos valdžia ir dabar smerkia J. M. S. Gordillo išsišokimus ir ragina gerbti teisę. Marinaledos meras sykį net bandė iš gynybos ministerijos atimti daugiau nei tūkstantį hektarų žemės ir skyrė ją vietos žemdirbiams, kūrė kooperatyvus.

Kai Ispanijai smogė recesija, J. M. S. Gordillo populiarumas ėmė augti kaip ant mielių, nes Andalūzija nuo krizės nukentėjo bene labiausiai. Kas trečias darbininkas liko be darbo, daugybė gyventojų buvo iškeldinti iš namų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių