Ispanija domisi galimybėmis kartu su Lietuva įgyvendinti suskystintų dujų terminalo projektą

Ispanijos karalystės ambasadorius Lietuvoje susitikime su Seimo Pirmininke Irena Degutiene patvirtino, kad jo atstovaujamos šalies įmonės yra suinteresuotos prisidėti prie suskystintų dujų terminalo projekto įgyvendinimo.

Lietuvos parlamento vadovė, priimdama naująjį Ispanijos ambasadorių Miguelį Arias Estévezą, paragino jį stiprinti dvišalį bendradarbiavimą energetikos, ekonomikos ir turizmo srityse, informuojama pranešime spaudai.

„Ispanija turi nemažai Lietuvai galinčios būti naudingos patirties energetikos sektoriuje, ypač suskystintų dujų terminalo projekte, – sakė I. Degutienė. – Todėl kviestume Jus aktyviau domėtis Lietuvos energetinės nepriklausomybės projektais ir prisidėti prie jų įgyvendinimo“.

Ispanijos ambasadorius pabrėžė, kad jo šalis puikiai supranta Lietuvą, nes prieš 15 metų ir Ispanija buvo priklausoma nuo vieno energetinių išteklių šaltinio ir pažymėjo, kad Ispanijos įmonės domisi galimybėmis dalyvauti suskystintų dujų terminalo projekte ir galbūt net steigti bendrą įmonę, kuri jį įgyvendintų.

Seimo Pirmininkė atkreipė ambasadoriaus dėmesį ir į pernelyg menkai išvystytą ekonominį bendradarbiavimą tarp Lietuvos ir Ispanijos.

„Lietuvos ir Ispanijos tarpusavio rodikliai nėra geri. Turime ieškoti būdų, kurie paskatintų mūsų verslininkus aktyviau bendradarbiauti, prekiauti ir investuoti“, – sakė I. Degutienė.

Ispanijos ambasadorius pritarė tokiai Seimo Pirmininkės pozicijai ir sakėsi jau planuojantis galimą Ispanijos verslininkų apsilankymą Lietuvoje jau šių metų rudenį.

Seimo Pirmininkė sakė matanti ir daug neišnaudotų galimybių turizmo srityje.

„Ispanija garsėja savo šiltu klimatu ir puikiais kurortais, kuriuos poilsiui dažnai renkasi ir Lietuvos žmonės. Tačiau ir Lietuvos kraštovaizdis bei kurortai yra nepakartojami, kitokie nei pietinių Europos valstybių. Todėl kviečiu Ispanijos žmones, ypač karštomis vasaromis pavargus nuo karščio, atkreipti dėmesį į kiek vėsesnę Lietuvą ir atvykti ilsėtis čia“, – sakė I. Degutienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių