Islamiškos revoliucijos atginė turistų

Įvažiuojamojo turizmo srityje plušančios įmonės šiemet skaičiavo apyvartų augimą - išsigandę revoliucijų Šiaurės Afrikoje pas mus plūstelėjo europiečiai, rašo „Verslo žinios“.

„Nors mūsų partneriai neramūs dėl euro ateities, tačiau kol kas užsakymų 2012 metais daugiau nei 2011 metais. Keliones gerai perka vokiečiai, italai. Jei nebus ekonomikos ir gamtos kataklizmų, ateinantys metai bus puikūs. Šiemet mūsų apyvarta, palyginti su 2010 metais, didėjo 30 proc.“, - sakė „LithuanianTours“ direktorius Kęstutis Ambrazaitis.

Užsieniečiai bijo važiuoti į neramumų krečiamus šiltuosius kraštus, todėl važiuoja į Lietuvą.

„Tikiuosi, kad ateinantys metai taip pat bus geri, nes Egipto, vieno iš didžiausių traukos centrų, nauja valdžia griežtina lankymosi šalyje sąlygas, riboja alkoholio vartojimą. Mums tai tik į gera“, - kalbėjo K.Ambrazaitis.

Dviejų kaimo turizmo sodybų savininkas Antanas Gedvilas teigė, jog šiuo metu neišnaudojamas milžiniškas Rusijos potencialas - kol kas stabdo kebli vizų išdavimo tvarka.

„Rusai veržiasi į Suomiją, žvalgosi į Lietuvą, kurią pažysta. Tik gaila, kad kol kas rusams gauti vizą į Vokietiją lengviau nei atvažiuoti pas mus“, - teigė A.Gedvilas.


Šiame straipsnyje: turizmasturistai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių