I.Šimonytė: valstybės ir “Sodros" biudžetų sujungimas neišspręstų problemų

Valstybės ir “Sodros" biudžetų sutelkimas į vieną neišspręstų finansinių problemų, tvirtina finansų ministrė Ingrida Šimonytė.

“Aš tikrai nemanau, kad biudžetų sujungimas išspręstų socialinio draudimo fondo biudžeto problemas, kaip ir tų biudžetų buvimas atskirai. Tiesiog socialinio draudimo fondo biudžetas yra tikslinis, jis turi savo logiką", - pirmadienį po Vyriausybės pasitarimo, kuriame buvo svarstomi Seimo pasiūlymai dėl kitų metų valstybės biudžeto projekto, žurnalistams sakė I.Šimonytė.

Jos teigimu, kalbėjimas apie biudžetų sujungimą yra "pinigų stygiaus" sukelta diskusija, o apie tolesnę "Sodros" strategiją bus galima kalbėti tik išanalizavus situaciją.

"Aš manau, kad tas kalbėjimas apie biudžetų sujungimą arba, pavyzdžiui, apie bazinės pensijos perdavimą į valstybės biudžetą mokėti yra šio laikmečio ir konkrečiai pinigų stygiaus sukelta diskusija, negu kad tikrai vienintelis galimas ir įmanomas sprendimas. Aš įsivaizduoju, kad apie ilgalaikius "Sodros" pagrindus ir apie ilgalaikį sprendimą galėsime kalbėti tik rimtai pasižiūrėję, ar yra pridėtinė vertė iš biudžeto jungimo ar dalies biudžeto išlaidų perdėjimo į kitą biudžetą", - teigė ji.

2010-ųjų biudžeto priėmimas Seime planuojamas gruodžio 10-ąją.

Planuojamas 2010 metų valstybės biudžeto deficitas - apie 5,176 mlrd. litų, arba apie 6,2 proc. BVP, o fiskalinis deficitas sieks 9,5 proc., o valdžios sektoriaus skola 2010 metų pabaigoje sieks apie 41 proc. prognozuojamo bendrojo vidaus produkto (BVP).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių