I.Šimonytė: siūloma ilginti pensijos amžių, balansuoti motinystės išmokas

Vyriausybė pirmadienį pasitarime pritarė siūlymams ilginti pensijos amžių, palikti 2 proc. pervedimus į privačius pensijų fondus ir "subalansuoti" motinystės išmokas, po pasitarimo žurnalistams pranešė finansų ministrė Ingrida Šimonytė.

"Šiandien susitarėme dėl keleto dalykų, kad pateiksime Seimui svarstyti kelis principinius sprendimus. Pirmas principinis sprendimas yra dėl pensijos amžiaus ilginimo, antras - dėl pervedimo į pensijų fondus, kad 2 procentų riba bus užšaldyta iki bendros "Sodros" reformos. Trečias dalykas, bus pateikti siūlymai dėl motinystės išmokų eilutės Valstybinio socialinio draudimo fondo biudžete subalansavimo", - teigė I.Šimonytė.

Išsamiau siūlymų ji nepakomentavo.

Antradienį Vyriausybė ketina pritarti atitinkamoms įstatymų pataisoms, kurias teiks Seimui.

Pasak žiniasklaidos, planuodama kitų metų valstybės biudžetą Vyriausybė svarsto galimybę didinti pridėtinės vertės ir gyventojų pajamų mokesčius bei 0,1 proc. apmokestinti visą nekilnojamąjį turtą, mažinti motinystės pašalpas.

Tarptautinis valiutos fondas (TVF) ragina Lietuvos Vyriausybę svarstyti galimybes mažinti motinystės išmokas, įvesti visuotinį nekilnojamojo turto mokestį, taip pat "žaliąjį mokestį" transporto priemonėms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių