I.Šimonytė ragina „Snoro“ indėlininkus neatsiimti pinigų, o investuoti

SEB bankui trečiadienį pradedant išmokėti valstybės draudimo išmokas bankrutavusio „Snoro“ indėlininkams - gyventojams, finansų ministrė ragina žmones neskubėti atsiimti pinigų iš banko. Ingrida Šimonytė pataria investuoti lėšas į indėlius bankuose arba į valstybės vertybinius popierius.

„Vakar jau buvo pradėtos platinti naujos taupymo lakštų emisijos pagal naujas sąlygas, kurias mes pakeitėme, taip pat turėdami omenyje, kad žmonėms bus išmokėta labai didelė suma pinigų, ko gero, didžioji dalis indėlių buvo padėta į terminuotus indėlius, vadinasi, tai buvo atidėti pinigai, tai pasiūlėme taupymo lakštus, kurių kol kas galima įsigyti internetu arba Lietuvos pašto skyriuose ir tikrai raginčiau žmones tuo pasidomėti. Taip pat bet kuris komercinis bankas gali pasiūlyti žmogui investuoti į Vyriausybės vertybinius popierius, kurių yra labai įvairios trukmės ir pasirinkimo žmonėms paskolinti valstybei dabar yra dar daugiau nei buvo anksčiau. Komercinių bankų indėliai taip pat yra viena iš alternatyvų, bet žmogus gali pasverti, kur investuoti jam naudingiau“, - Lietuvos radijui trečiadienį sakė I.Šimonytė.

Ji teigė raginanti žmonės skolinti Lietuvos Vyriausybei: „Galiu patikinti, kad skolinti jai yra visiškai saugu, norime padaryti tą produktą patrauklesnį“.

Finansų ministrė dar kartą priminė, kad draudimo išmoką už „Snore“ laikytus indėlius galima atsiimti bet kada per 5 metus, taip pat perspėjo, kad išsigryninti pinigus yra nesaugu ir neprotinga.

„Visi pinigai yra pervesti SEB bankui ir todėl skubėti, bėgti atsiimti pinigų šiandie nėra jokio reikalo, tikrai žmonių pinigai yra saugūs, pervesti, žmonės galės tais pinigais disponuoti. Todėl labai siūlyčiau įvertinti būtinybę stumdytis eilėje, ilgai laukti ir būtinai tą padaryti šiandien, rytoj ar artimiausiomis dienomis“, - kalbėjo finansų ministrė.

„Antra, svarbu, kad grynais pinigus atsiimti yra ir nesaugu, ir neprotinga, nes gryni pinigai yra brangūs, stiklainiuose jų laikyti neprotinga, nereikalinga to daryti ir labai nesinorėtų, kad ši situacija, kai žmonėms vienu metu išmokama labai didelė pinigų suma, pasinaudotų visokio plauko sukčiai ar nesąžiningi žmonės, kurie galėtų bandyti tuos pinigus pasisavinti ar kitaip žmones nuskriausti“, - pridūrė I.Šimonytė.


Šiame straipsnyje: Snorasindėlių kompensavimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

cha

cha portretas
xa xa o paskui uz palukanas moket valstybei :DDD

nu

nu portretas
ir nusibezda sena pakaba...idet pinigus i banka tas pats kas atiduot jiems savo santaupas,aferistu gvardija sedi bankuose ir apgaudineja senus zmones..

Vika

Vika portretas
apmokestinti indeliu palukanas butu galima tik tiems indeliams.kurie padeti nuo istatymo priemimo dienos,o ankstesniu indeliu palukanos negali buti apmokestinamos.Ar Lietuvoje istatymai veikia atbuline data?
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių