I.Šimonytė: pirmiausia sumokame skolas, paskui didiname išlaidas

Profesinėms sąjungoms trečiadienį surengus protestus prieš valstybės taupymo politiką, finansų ministrė Ingrida Šimonytė teigia, kad šiuo metu svarbiausia - auganti valstybės skola ir biudžeto deficitas.

"Bet jei mes kalbame apie valstybės galimybes dosniau finansuoti išlaidas, tai manau, kad pirmiausia mums reikia susitvarkyti, kas yra šios dienos iššūkis - tai yra auganti skola, ir tam mes turime sumažinti savo biudžeto deficitą", - sakė ministrė paklausta, kada protestuojantys Lietuvos gyventojai sulauks geresnio gyvenimo.

"Ir tada jau mes galime svarstyti apie tai, kaip mes galime ir kam pirmiausia, kokioms sritims padidinti finansavimą", - konstatavo I.Šimonytė.

Komentuodama dėl medikų ir pedagogų nuogąstavimų kitąmet gauti mažesnį finansavimą jis sakė: "Man atrodo, Lietuvoje yra daug sistemų, kurių darbuotojai galėtų gauti ir didesnius atlyginimus nei šiuo metu, jei tose sistemose būtų daugiau efektyvumo".

Prisidėdamos prie visoje Europoje vykstančių protesto akcijų, trečiadienį Lietuvos profesinės sąjungos prie įvairių valdžios institucijų Vilniuje reiškė priekaištus Vyriausybei.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių