I.Šimonytė norėtų išvengti staigių mokesčių reformų

Finansų ministrė Ingrida Šimonytė teigia, jog jeigu šių metų viduryje tektų svarstyti dėl mokesčių didinimo, ji grįžtų prie pridėtinės vertės mokesčio (PVM) tarifo didinimo.

„Jeigu neišvengiamai tektų svarstyti mokesčių didinimo alternatyvas metų viduryje, grįžčiau prie tos pačios nepopuliarios minties apie PVM tarifo didinimą. Vienas dalykas, kurio norėtųsi išvengti - tai bandymų daryti staigias “reformas„ mokesčių srityje. Nors Lietuvos mokesčių sistemai didesnė reforma nepakenktų, nenorėčiau, kad ją būtų bandoma vykdyti metų viduryje“, - interviu „Verslo žinioms“ sakė I.Šimonytė.

Paklausta, kada bus plečiama prabangaus nekilnojamojo turto bazė, ministrė teigė negalinti to pasakyti.

„Negaliu atsakyti į šį klausimą. Priimtas įstatymo pakeitimas labiau primena gerovės mokestį nei turto mokestį. Mano nuomone, teisinga būtų kalbėti apie šio mokesčio tapimą nekilnojamojo turto mokesčiu, o ne ilgai filosofuoti, nuo kiek litų prasideda “prabanga„, tačiau akivaizdu, jog tai diskusijų po rinkimų klausimas. Jos gali tęstis ir dar penkiolika metų“, - sakė I.Šimonytė.

Ministrė kalbėjo, jog šiemet būtinai norėtų įtikinti Seimą priimti centralizuoto turto valdymo įstatymų paketą.

„Jis jau yra Seime, taip pat įstatymų paketą, kurį dar rengiame ir deriname ir kuris reglamentuotų biudžeto sudarymo ir vykdymo principus, leidžiančius užtikrinti automatinį anticiklinės politikos vykdymą, įskaitant ir atsargų kaupimą “geraisiais laikais", - sakė ministrė.


Šiame straipsnyje: Ingrida Šimonytėmokesčiai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Alma

Alma portretas
Taip ir nepasimokė ta senmergė iš savo klaidų. Vistiek lips trečią kartą ant to paties grėblio. Ir taip sustojo vartojimas, algos nekyla, kainos aukščiausios Europoje ir pasaulyje. Bet reikia surinkti Lietuvoje mokesčius, nes bankai neskolina Lūzeriams pinigų. Greičiau jau ši seimo banda išeitų anapilin.

PK

PK portretas
na va, ir vėl prasideda - padidiname mokesčių naštą labiausiai pažeidžiamiems visuomenės sluoksniams. Gi svarbiausia išvengti staigių reformų, o ne valstybės ir jos piliečių finansinis stabilumas. Juo labiau, kai kalbama apie nesurinktas planuotas valstybės pajamas, grįžtama kone prie viduramžiškos tvarkos - surinksime tokiu procentu daugiau pajamų, kokiu padidinsime mokesčius. Deja deja, šiandien piliečiai, priešingai nei viduramžiais, turi alternatyvų, kad ir tas pats įgrisęs emigravimas, tačiau apie kompleksinę mokesčių reformą, progresinius mokesčius ir taip skatinamą vidaus vartojimą nekalbama. Tik didinkime ir didinkime PVM, kol pagaliau iš jo nesurinksime nieko, nes paprasčiausiai nebebus gyventojų. Gėda tokiai vyriausybei
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių