I.Šimonytė: Lietuva pasinaudos TVF pagalba, jei reikėtų

Lietuva pasinaudos Tarptautinio valiutos fondo (TVF) finansine pagalba, jei reikėtų, bet yra labiau linkusi riboti savo išlaidas ir taupyti, interviu Austrijos dienraščiui „Die Presse“ pareiškė finansų ministrė Ingrida Šimonytė.

Krizė kaimyninėje Latvijoje, kuri stengiasi gauti pagalbą, dėl kurios susitarė su TVF ir Europos Sąjunga (ES), ir spręsti biudžeto finansavimo problemas, parodė, kaip svarbu yra užtikrinti subalansuotus finansus, pareiškė ministrė.

Jos teigimu, Lietuva ir toliau sieks įgyvendinti griežtų taupymo priemonių planą, nors dėl jo šalyje ir kyla gyventojų nepasitenkinimas.

„Jeigu dėl dramatiško [ekonominės aplinkos] pablogėjimo reikėtų finansinės pagalbos, mes, žinoma, kreipsimės į TVF. Manau, tai pragmatiška“, - pareiškė I.Šimonytė.

Pasak ministrės, Lietuvos valiutos - lito - devalvacija - „tikrai nėra tinkama galimybė“.

I.Šimonytės teigimu, Lietuvai reikia kuo skubiau prisijungti prie euro zonos, tačiau šalis neskubins narystės, jei tai padarytų didelę žalą šalies ekonomikai.


Šiame straipsnyje: Lietuvos ūkisTVFpaskola tvf

NAUJAUSI KOMENTARAI

lyderis expertas

lyderis expertas  portretas
sita PONAS NAUSEDA PASAKE pries gerus 4 menesius,rusijos radijui,tik konkreciau..kad lietuvai be TVF pagalbos,jokiu sansu issilaikyti.

lyderis expertas

lyderis expertas  portretas
idomiausia tai ,kadt TVF skolina didelem sumom,skolina tiek,kad LIETUVA niekada tos skolos negrazins,tuomet TVF,perims vadovavima,pvz,pristatys amerikieciu kariniu baziu,ESME TAI,kad mes darysime taip kaip mums lieps TVF,tapsime priklausomi nuo TVF,o dideles valstybes skolos,kuriu mes niekada negrazinsime,LIETUVA galutinai uzdusins,butent todel,dabar vyksta smulkaus verslo zlugdymas,per mokescius,nusmukdys samoningai visa uki,tuomet pritrauks stambu kapitala,kuris pristatys gamyklu,o prasiskolinusius lietuviu s padarys vergais...juk viskas is anksto suplanuota.

vv

vv portretas
Nu va ,jau ir sita apie TVF ciulba!Nieko gero nebus!!!!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių