I.Šimonytė: dabar valstybei svarbiausia kuo mažesnis biudžeto deficitas

Jau netrukus Seimo komitetai pradės svarstyti kitų metų biudžeto projektą, kurį priimti ketinama gruodį. Pasak finansų ministrės Ingridos Šimonytės, dabar valstybei yra svarbiausia išlaikyti kuo mažesnį biudžeto deficitą.

Biudžeto projektui nepritarianti opozicija teigia už jį nebalsuosianti ir grąžinsianti Vyriausybei taisyti. Planuojama, kad kitų metų nacionalinio biudžeto pajamos kartu su Europos Sąjungos lėšomis sudarys daugiau kaip 29 mlrd. litų.

2010 m. biudžeto deficitas turėtų siekti 5 mlrd. litų. Premjeras yra ne kartą teigęs, kad norint jį sumažinti reikia karpyti socialines išmokas ir 2 proc. didinti įmokas „Sodrai“.

Taupymo rezervų siūlo ir opozicijoje esantys parlamentarai.

„Jūs pasisakote už turto mokesčio įvedimą, nekilnojamojo turto mokestį. Teigiate, kad Finansų ministerija yra parengusi projektą. Kas trukdo juos įvesti, jei jis yra parengtas?“, - valdančiųjų klausė Seimo Socialdemokratų partijos frakcijos narys Edvardas Žakaris.

„Manau, kad trukdo tas pats, kas trukdė 2005 ir visais ankstesniais metais. Tam mokesčiui visą laiką arba dar ne laikas, arba jau netinkamas laikas. Tam reikia politinio sutarimo“, - iš Seimo tribūnos teigė I.Šimonytė.

„Reikia didinti pajamas. Šitame biudžete aš nematau nieko. Aš nematau nei verslo skatinimo, nė esminių struktūrinių permainų „Sodroje“. Tai biudžetas, kuris iš esmės nesuteikia vilties mūsų visai valstybei. Todėl jį galima pavadinti beviltišku biudžetu“, - teigė Seimo opozicijos lyderis Valentinas Mazuronis.

Biudžeto projektas dabar bus svarstomas Seimo komitetuose. Biudžetą planuojama priimti gruodžio 10 dieną.


Šiame straipsnyje: Šimonytėbiudžeto deficitas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių