I.Šimonytė abejoja, ar Seimas spės priimti 2013 metų biudžetą

Finansų ministrė abejoja, ar baigiantis kadenciją Seimas suspėtų apsvarstyti ir priimti 2013 metų biudžetą. Taip pat Ingrida Šimonytė siūlo nebepradėti diskusijų dėl naujų mokesčių ar lengvatų, o ypač dėl progresinių mokesčių - ji siūlo šiuos svarstymus palikti naujam Seimui.

„Galima bandyti stengtis (skubinti  kitų metų biudžeto priėmimą - BNS), bet turint minty statutinius reikalavimus biudžetų priėmimui ir tarpus tarp biudžetų projektų svarstymų, manyčiau, kad tai būtų labai didelis iššūkis“, - pirmadienį paskutinę - rudens sesiją pradedančiam Seimui sakė Ingrida Šimonytė.

Pasak jos, Finansų ministerijai penktadienį atnaujinus makroekonominius rodiklius, bus parengta visų biudžetų - valstybės, savivaldybių, „Sodros“ - pajamų prognozė, tačiau, ar pavyks biudžetus sudėlioti taip, kad Seimas gautų anksčiau, ministrė sakė nesiimsianti spėlioti.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė praėjusį penktadienį viešėdama Seime pareiškė, kad baigiantis kadenciją Seimas dar gali spėti priimti 2013 metų valstybės biudžetą. „Nueinančiam Seimui lieka valstybės biudžeto svarstymas. O galbūt ir priėmimas“, - žurnalistams sakė prezidentė.

Bet kokius pakeitimus mokesčių sistemoje I.Šimonytė siūlo palikti naujam Seimui. „Seimui kadencijos pabaigoje tokius fundamentalius klausimus (dėl mokesčių sistemos reformos - BNS) spręsti, matyt, nereikėtų. Tokio pobūdžio susitarimus ir sprendimus reikėtų atidėti naujai kadencijai“, - pareiškė I.Šimonytė.

Ministrė suabejojo, ar baigiantis kadenciją Seimas spėtų susitarti dėl progresinių mokesčių.
„Jeigu dėl to (progresinių mokesčių - BNS) būtų sutarta, būtų revoliucija pajamų mokesčio sistemoje. Ir per pusantro mėnesio dėl tokios revoliucijos sutarti, bijau, būtų sunkoka“, - teigė ministrė.

Dabar Seime dirbantys parlamentarai yra užregistravę daug pataisų, kuriomis siūlomos ne tik įvairios mokestinės išimtys, pridėtinės vertės mokesčio lengvatos, bet ir gyventojų pajamų mokesčio pertvarka, įvedant progresinių mokesčių sisteemą. Kai kurios pataisos yra apsvarstytos komitetuose, kitoms po pateikimo Seimas jau yra pritaręs.

Tačiau Seimo pirmininkė Irena Degutienė į baigiančio kadenciją Seimo rudens sesijos darbų programą neįtraukė nė vieno parlamentaro ar komiteto naujai užregistruoto projekto.


Šiame straipsnyje: Ingrida ŠimonytėSeimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

XXI a. baudžiava Lietuvoje

XXI a. baudžiava Lietuvoje  portretas
22 metus Lietuvą skurdino, partinių gaujų suformuotos, penkiolika vyriausybių. Štai kokioje padėtyje dabar yra Lietuvos žmonės. Kai ... Anglijoje nekvalifikuotas darbininkas, užsidirbęs minimalų valandinį atlygį, gali nusipirkti šešis produktus: - pieno 1 litrą; - miltų 1 kilogramą; - cukraus 1 kilogramą; - 6 kiaušinius; - aliejaus 1 litrą; - dyzelino 1 litrą. Tai ... Lietuvoje nekvalifikuotas darbininkas, užsidirbęs minimalų valandinį atlygį, nepajėgus nupirkti dyzelino 1 litro, aliejaus 1 litro (nes brangesnis už dyzeliną su akcizais) ir iš likusių keturių aukščiau išvardintų produktų gali nusipirkti tik vieną kurį nors, nes kitiems įsigyti pinigų jau nepakanka. Tokiom nežmoniškom sąlygom Lietuvoje yra priversti gyventi mūsų vaikai (nekvalifikuoti darbininkai) mūsų tėvai pensininkai ir mes (mažiausias pajamas užsidirbantys). Kad gyventi oriai Lietuvoje ... Spalio 14 dieną, aktyviai dalyvaujant rinkimuose į seimą, reikia atsikratyti visų partinių gaujų kurios sukūrė Lietuvą netinkamą žmogui gyventi. (2012 kovas)

XXI a. baudžiava Lietuvoje

XXI a. baudžiava Lietuvoje  portretas
Aktyviai dalyvaujant rinkimuose į seimą reikia atsikratyti Lietuvą naikinančių partinių gaujų: - LSDP; - TS LKD; - “Tvarka ir teisingumas”; - Liberalų ir centro sąjungos; - Liberalų sąjūdžio; - lendančių į seimą svetimšalių “lenkų rinkiminės akcijos”, ruso Uspaskich “Darbo partijos” ir kitų tokių į juos panašių. Vienykimės ir padarykim taip, kad visiems laikams išnyktų šios partinės gaujos - Lietuvos žmonių kankintojai, Lietuvos niekintojai ir naikintojai.

rinkejas

rinkejas portretas
tam transvestitui ar visgaidziui geriau tiktu vistas serti Kaisiadoriu paukstyne
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių