Investuotojų pažadas rodyti kiną išlieka

Bendrovė „Rojaus apartamentai", parengusi naujo daugiafunkcinio pastato projektą buvusio kino teatro „Lietuva" vietoje, neatsisako planų čia įrengti nepriklausomo kino centrą.

Bendrovės „Rojaus apartamentai" investuotojos, bendrovės „M2 Invest" generalinis direktorius Dalis Kaveckas teigia, kad kilusi dar viena abejonių banga dėl galimybės čia rodyti kiną tėra projekto priešininkų išpūstas nesusipratimas.

 „Šiuo metu rengiama infrastruktūros sutartis turi įtvirtinti mūsų deklaruojamą įsipareigojimą pastatyti kino centrą su 2 salėmis. Sutartyje įsipareigojame 25 metus išlaikyti kino sales, o įsipareigojimo nevykdymas per metus įmonei kainuotų 100 tūkst. litų. Abejonės dėl mūsų įsipareigojimų kilo todėl, kad sutartis su Vilniaus miesto savivaldybe tuomet dar buvo derinama, o projekto priešininkai stengiasi išnaudoti progą jį stabdyti", - sako D. Kaveckas.

Pasak D. Kavecko, sutartyje numatyti saugikliai ir šalių įsipareigojimai nereiškia, kad investuotojai atsisako kino centro idėjos. „Tokia yra teisinė kalba, sutartyse visada apibrėžiami tam tikri kritiniai atvejai. Mes tęsiame darbą su kino centro partneriais - Lietuvos kinematografininkų sąjunga, režisieriumi A. Mateliu ir studija „Nominum", kad šioje vietoje ateityje būtų rodomas geras kinas", - sako D. Kaveckas.

Bendrovė „M2 Invest" kartu su Airijos ir Didžiosios Britanijos investuotojais buvusio „Lietuvos" kino teatro vietoje ketina pastatyti į senamiesčio aplinką integruotą pastatą, kuriame įsikurs nepriklausomo kino centras. Jame numatytos dvi kino salės, kuriose tilps 280 žiūrovų, bus įrengtas kino klubas, kavinė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių