Investuotojų dėmesio Rusijos akcijų rinkai nepritrūks

Investuotojams privengiant besivystančių šalių rinkų, Rusija toliau išlieka patrauklia šalimi dėl numatomų reformų, privatizacijos, augančio vartojimo.

Šiuo metu Rusijos įmonių akcijoms tebetaikant nuolaidą, ši rinka, palyginti su kitomis besivystančiomis šalimis, išlieka maždaug trečdaliu pigesnė, pirmadienį rašo dienraštis "Verslo žinios".

Investicijų valdytojai sutaria - mažėjant kai kurių besivystančių rinkų patrauklumui, Rusija lieka išimtis.

"Rusija yra fundamentaliai įdomi rinka tiek ilgu, tiek trumpu laikotarpiu, - tikina "Finasta Asset Management" fondų valdytojas Dainius Bložė, anot kurio, šiemet ypač daug dėmesio Rusijos akcijoms teko dėl arabų šalių sąmyšio sukelto naftos kainos šuolio.

Mandatum Life" grupės investicijų ekspertai Rusijos akcijų rinką irgi vertina kaip itin patrauklią dirvą investicijoms.

Anot investicijų profesionalų, Rusijos akcijų rinka šiuo metu vertinama patraukliai, nes jos kainos ir pelno santykio rodiklis vertinant vieną akciją siekia apie 9-10 (palyginti su kitomis besivystančiomis rinkomis, jų šis rodiklis yra 12-17), Rusijos bendrovių akcijos yra mažiausiai apie 33 proc. pigesnės ir nesiekia ilgalaikio istorinio vidurkio.

"Mandatum Life Insurance Baltic" Turto valdymo departamento vadovas Baltijos šalims Paulas Lukka prognozuoja, kad Rusijos bendrovių pelno, tenkančio vienai akcijai, rodiklio augimas šiemet turėtų siekti 25 proc., o kitose besivystančiose rinkose -17 proc.

Mažėjančią naftos gavybą Rusijos vyriausybė planuoja skatinti papildomomis lengvatomis ir subsidijomis. Investicijoms į naujus mineralų ir naftos telkinius rytinėje Sibiro dalyje bus suteikiamos ir mokesčių lengvatos.

Teigiama, kad neretai investuotojai neįvertina Rusijos mažų ir vidutinių įmonių, kurių augimą stimuliuoja brangstanti nafta, didėjantys atlyginimai ir atsigaunantis vartojimas.


Šiame straipsnyje: Rusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių