Investuotojų baimė dėl Graikijos bankroto sumažėjo

Graikijos bankroto baimė sumažėjo po vakar įvykusio Graikijos vyriausybės lemiamo balsavimo, kuriame dabartinė vyriausybė sugebėjo atsilaikyti. Tai yra pirmas žingsnis norint įgyvendinti naujas ekonominio griežtinimo priemones bei papildomą piniginę injekciją iš TVF ir ES. EUR/USD poroje euro kaina pakilo iki savaitės aukštumų ties kaina 1,4435$.

Euro stiprumas priklausys nuo EcoFin konferencijoje, kuri vyks liepos 3 dieną, skelbiamų galutinių datų antrai finansinei pagalbai. Taip pat bus kviečiami valstybines obligacijas pirkti privatūs investuotojai. EUR/USD palaikymas galimas ties kaina 1,4350, o pasipriešinimo tikėtina sulaukti ties 1,4430$.

GBPUSD

Svaras smuko vakar iki 1.6165$ po Paul Fisher, vieno iš Anglijos centrinio banko komiteto narių, pasisakymo, kad ekonominis atsigavimas Anglijoje artimiausioje ateityje gali būti silpnesnis nei tikimasi. Tokie komentarai sutrukdė GBP/USD kilimui per praetą sesiją.

Pora sulaukė pasipriešinimo ties kaina 1,6250$. Šiandien investuotojai laukia monetarinės politikos komiteto (MPC) konferencijos, per kurią bus stebima, ar Fisher pasisakymai apie defliacijos grėsmę yra palaikomi ir kitų komiteto narių. Taip pat didelis dėmesys bus kreipiamas į tai, kaip Anglijos ekonomikai turės įtaką silpnėjanti JAV ekonomika ir Europos skolų krizė. GBP/USD palaikymas ties kaina 1,6170, o pasipriešinimas 1,6260.

 

Parengė: Dainius Šilkaitis/ www.forexfactor.lt

 

 

 


Šiame straipsnyje: euraieuro zona

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių