Investuotojai tikisi biržos įmonių pelno augimo

Investuotojai, vertindami akcijas, tikisi įmonių pelnų. Indeksas OMX Vilnius nuo metų pradžios padidėjo jau 35 procentais.

"Žvelgiant į rinkos kainos rodiklius, reiktų atkreipti dėmesį, kad aukštas P/E (akcijos kainos ir pelno santykio) rodiklis rodo investuotojų optimistinius lūkesčius dėl pelno augimo. Rodiklis byloja, kad biržoje mokama dosniai avansu už pelną ateityje", - "Verslo žinioms" sakė "Swedbank" finansų analitikas Donatas Užkurėlis.

Banko "Finasta" finansų analitikas Tadas Povilauskas teigė, kad P/E rodiklį išpučia didelė energetikos įmonių kapitalizacija ir palyginti mažas jų uždirbamas pelnas.

"Aš manau, kad daugumos įmonių pelnai antrąjį pusmetį bus dar geresni. Įmonės sumažino veiklos sąnaudas, tad dabar viskas priklausys nuo pardavimų, o juos lems eksporto rinkos - ten padėtis gana nebloga", - sakė T.Povilauskas.

Anot jo, trečiasis ketvirtis bus "gana stiprus ir pelningas" pieno perdirbimo bendrovėms, baldininkams, trąšų gamintojams, taip pat kitiems eksportuotojams, tokiems kaip "Grigiškės".

"Bankų rezultatai turėtų išlikti stabilūs, naujų atidėjinių galbūt sumažės. Energetikai dirbs greičiausiai uždirbdami mažą pelną", - prognozavo "Finastos" analitikas.


Šiame straipsnyje: biržaakcijos

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių